Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi ve Sivas Milletvekili Celal Dağgez, Koza İpek Grubu bünyesindeki şirketlere yapılan kayyum atamasına tepki gösterdi. Dağgez, "Bu zulmün daha fazla süremeyeceğini, zulüm ile abad olanın sonunun berbat olacağını biliyoruz. Onun için İpek Koza Grubu'na yapılan kayyum atamalarını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Koza İpek Grubu bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına bir tepki de MHP MYK üyesi ve milletvekili Celal Dağgez'den geldi.

'ÇİFTE STANDARDA SON VERİLMELİ'

"Bugün Türk milleti ve Türkiye için karanlık bir gün. Hukukun olmadığı bir devlette kişiliğin ve insanlığın ayaklar altına alındığı, zulmün iktidar olduğu gündeyiz. Bu zulmün daha fazla süremeyeceğini, zulüm ile abad olanın sonunun berbat olacağını biliyoruz. Onun için İpek Koza Grubu'na yapılan kayyum atamalarını şiddetle kınıyoruz" diyen Dağgez, insanların paralarını toplayarak mağdur eden şirketlere hiç bir şey yapılmadığını ifade etti.

Celal Dağgez, "Geçmişte bunun gibi milleti mağdur eden, Almanya'da, Türkiye'de hatta Sivas'ta dahi hac paralarını kaptırmış bir sürü Yimpaşzede varken, Yimpaş ile ilgili ne bir işlem ne de bir kayyum ataması yapıldı. Türkiye, artık bu çifte standarttan dönmeli. Türkiye, artık yeminine sadık kalmayan, namusu ve şerefi üzerine yemin eden Cumhurbaşkanını eleştirenleri zulüm yaşamaktan kurtarmalı" şeklinde konuştu.

"Türkiye böyle gidemez, bunu bu milletin kaldırması mümkün değildir" diyen Dağgez, şöyle devam etti:
"Mesleğim icabı İpek Koza firmasının madencilik ile ilgili alanlarına geziler yaptım. Gittim gördüm, çok temiz, düzgün, maden nizamnamesine uygun, insanları insan yerine koyarak çalıştırdıklarını, çevre köylere ve illere faydalı olduklarını gördüm. İpek Koza'ya bu zulmü layık görenler neden Soma'da 300 madencimizin şehadetine seslerini çıkarmadılar? Üstelik o ocakların hepsi devlete ait kömür işletmelerine aitti. Biz, İpek Koza'ya bu yapıldıktan sonra onlara niye bir şey yapılmadığı konusunda endişelerimiz vardı, bu endişelerimiz gerçekleşmiş durumdadır."

'ZULÜM YAPANLAR SEÇİMDE CEZALANDIRILMALI'

Hafta sonu Türkiye'nin 1 Kasım'da seçime gideceğini hatırlatan Dağgez, Türk milletinin, bu zulmü yapanları cezalandırması gerektiğini söyledi. Dağgez, "Eğer oy verecek vatandaşlarımız bu zulüm iktidarının devamını istiyorsa AK Parti'ye yine oy versinler. Meşhur bir söz vardır; 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' diye. Biz, haksızlıklar karşısında MHP olarak hiç susmayacağız. Devlet, devletin birimleriyle, orduyla, adliyeyle, emniyetle, iş adamlarıyla ve sermaye gruplarıyla kavga etmez. Geçenlerde aynı şey Boydak Holding'e yapıldı. Bir sürü operasyonlar yapıyorlar. 'Paralel yapı' operasyonu diyorlar. Niye operasyon yapıyorsunuz? Bakkala da operasyon yapıyorlar darbe yapacak diye. Neyle darbe yapacak? Herhalde kafalarını bonibon şekeriyle parçalayacak, ondan korkuyorlar. Bu işin artık sonunun gelmesi lazım. Türk milleti de bunu 1 Kasım'da cezalandırması lazım."