25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye başladı. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker, Recep Konuk ile CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya kayıtlarını yaptırdı.

Vekiller Meclis personeli tarafından çiçek ve çikolata ile karşılandılar. Yeni milletvekilleri, mazbatasını teslim etti, oylama ve yoklama için parmak izi verdi ve gerekli bilgi formlarını doldurdu. AK Parti'nin iki Recep adlı milletvekilleri, rozetlerini birbirlerine taktı.

Üçüncü dönem olarak Meclis'e giriş yaptığını belirten CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, koalisyon çalışmalarının parti genel merkezinde devam ettiğini ve millet için hayırlı olan bir karar verileceğini vurguladı. Erken seçimle ilgili de Yalçınkaya, hükümetin kurulacağına inandığını ifade etti.

DURMUŞ YILMAZ: EKONOMİDEKİ BÜYÜME DARALDI

MHP Uşak Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise hayırlı olmasını diledi. Ekonomideki dalgalanmaların seçimle bağlantısının olup olmadığına ilişkin bir soruya Yılmaz, son dönemde ekonomideki büyümenin daraldığını ve Türk ekonomisinin buradan çıkması gerektiğini kaydetti. Ekonomiyle ilgili değerlendirmeleri partisiyle yapacağı görüşme sonrası paylaşacağını kaydetti.

Milletvekili rozetini neden almadığına ilişkin soruya da Yılmaz, "Rozetli de olur rozetsiz de olur. Önemli olan vereceğiniz katkıdır." dedi.