MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, merkez Kepez ilçesindeki Kepezaltı ve Santral mahallelerinin aralık ayında bakanlar kurulu kararıyla 'riskli alan' ilan edilmesini TBMM gündemine taşıdı. Günal, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Önergesinde 132,7 hektar alanı kapsayan ve 25 Aralık 2014 tarihli ve 29216 sayılı resmi gazete de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı'yla 'riskli alan' ilan edilen her iki mahallede yaşayanların 30 yıldır tapu mücadelesi verdiğine değinen Mehmet Günal, hak sahiplerinin haklarının gasp edilmemesi gerektiğini belirtti. Bakan Güllüce ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i uyaran Günal, "Riskli alan ilan edilen yerlerde yapılması planlanan rezidans ve ticari alanlardan orada hak sahibi olan vatandaşların yararlanması gerekir. Buradan yetkilileri uyarıyorum, bu iki mahalle rant kapısı olarak görülmesin. Burada yaşayan vatandaşlarımızdan bu yerler ucuza kapatılıp, birilerine peşkeş çekilmesin! Bu olayın takipçisi olacağım.” dedi.

Günal, TBMM Başkanlığı’na sundukları soru önergesinde, "Seçimlerde vatandaşlardan oy alabilmek için tapu vaat edilen alanlar şimdi bir oldu bittiye getirilerek, Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli alan olarak ilan edilmiştir. Bakanlığınız tarafından, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı; alan içerisinde bulunan taşınmazları satın alma, ön alım hakkını kullanma, bağımsız bölümlerde dahil olmak üzere taşınmazları trampa etme, taşınmaz mülkiyetini veya imar haklarını başka bir alana kaydırma gibi iş ve işlemleri yapmakla geçici olarak yetkilendirilmiştir. Bunun yanında Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurulan ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş tarafından çok katlı rezidanslar ve AVM’ler yapılacağı adı geçen yerlerin büyük bir bölümünün ticari alan olacağı da söylenmektedir." ifadelerine yer verdi. Bakan Güllüce'den şu soruların cevabını istedi: "Riskli alan olarak ilan edilen bu yerlerde kaçar katlı binalar yapılacak ve her binada kaç daire bulunacaktır?
Bu iki mahallede kaç kişi hak sahibidir?
Hak sahiplerini belirlerken kıstasınız ne olacaktır?
Hak sahiplerine verilen dairelerden sonra inşaatı yapan ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş’ne kaç daire kalması planlanmaktadır?
Bir dairenin maliyeti ne kadar olacaktır? Hak sahiplerine verilen dairelerden sonra geriye kalan dairelerden ne kadar kar elde edilecek ve bu paralar kimlere verilecektir?
Rezidans olarak planlanan çok katlı binalardan ve ticari alanlardan hak sahiplerine adil bir dağıtım yapmayı planlıyor musunuz?"