Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Gaziantep’in uyuşturucu tacirlerine teslim edildiğini ileri sürdü. Özdağ, Gaziantep’te çocukların uyuşturucudan zehirlenmemeleri için mücadele vereceklerini söyledi.

MHP Gaziantep milletvekili adayları Prof. Dr. Ümit Özdağ, Mezine Sırakaya, Servet Demir ve MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Şehrin sorunlarına değinen Ümit Özdağ, şehrin en önemli sıkıntılarının başında uyuşturucunun olduğuna dikkat çekti. Uyuşturucuya karşı gerek Gaziantep, gerekse Türkiye’de kapsamlı mücadele başlatacaklarını belirten Özdağ, uyuşturucuda gelinen acı tabloyu şu şekilde özetledi: “Genç arkadaşlarımız uyuşturucuyla ilgili bir kampanya başlatmak istediler. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ile bir temasımız oldu. Emniyetten verilen mesaj, ‘Çok seviniriz, lütfen yapın, ancak şu semtlere girmeyin. Oraya girerseniz size torbacılar saldırır.’ oldu. Bu mesaj Gaziantep’in uyuşturucuya teslim edildiğinin diğer bir ifadesidir. Bizler uyuşturucuyla mücadele için girilmemiş mahalle, gidilmemiş köy bırakmayacağız.”

AKP’Lİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İLE ÇORBA DAĞITAN KAYMAKAMLARI PİŞMAN EDERİZ

Gaziantep’te bazı kaymakamların AKP’li milletvekili adaylarını ile çorba dağıttığını aktaran MHP’li Özdağ, uyarılarda bulundu. 'Devlet memuru iseniz adam gibi davranın' diyerek kaymakamlara seslenen Özdağ, şunları kaydetti: “AKP’nin toplantılarında çorba dağıtan kaymakam arkadaşların daha kariyerlerinin başında olduğunu hatırlatıyoruz. Bundan dolayı kendilerini pişman ederiz. AKP bugün var, yarın olmayacak. Milliyetçi Hareket Partisi 1965’te vardı, sene 2015 biz hala varız. Biz hiç unutmayız. Bir yere yazarız, zamanı geldiğinde de devlet kuralları içerisinde hesabını sormayı biliriz. Eğer devlet memuru iseniz adam gibi, devlet memuru gibi davranacaksınız. Eğer partiliyseniz çıkartın ceketinizi, inin sahaya, adam gibi biz sizi partili olarak bilelim. Yoksa AKP’nin eteğinin altında devlet memurluğu yapmaya kalkamayın.”

GAZİANTEP, HATAY VE KİLİS’TE 2 BİN 500 EL MUHABERAT AJANI VAR

Türkiye’nin Suriye politikasında izlediği yanlışlıklara değinen Özdağ, Suriye’de yanan ateşin sorumlularının Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu olduğunu söyledi. Suriye’deki yangına Erdoğan ve Davutoğlu’nun benzin dökmeye devam ettiğini söyleyen Özdağ, şöyle devam etti: “Suriye’deki iç savaşın başlamasında Esad’ın büyük bir suçu vardır ama ateşin büyümesi, yaygınlaşması ve bütün Suriye’yi sarmasında bir numaralı sorumlusu Esad’la birlikte Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’dur. Suriye’deki iç savaşın üzerine her gün birazcık daha benzin dökmüşler ve bütün ülkenin yıkılmasına sebep olmuşlardır. Sınır kapılarımızın bombalanması karşısında hem bunun Suriye istihbaratının yaptığını söylediler hem de en ufak bir adım atamadılar. Bu saldırılar Suriye istihbaratıyla ilgili değil, hükümetin desteklediği gruplarla ilgili bir saldırıdır. Gaziantep, Hatay ve Kilis’te 2 bin 500’e yakın Elmuhaberat ajanı bulunmaktadır. Bunlar Türkiye için büyük bir risk faktörüdür.”