MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’da radyo ve televizyon yayınlarının frekansları üzerinden iletilmesi için kurulan radyolink istasyonu kullanıcısının sayaçta oynama yaparak milyarlarca liralık kaçak elektrik kullandığı iddiasını Meclis'e taşıdı.

Yılmaz, verdiği soru önergesinde Başbakan Davutoğlu’na Afyonkarahisar’daki mevcut iki radyolink istasyonu işletmecilerinden bir tanesi hakkında ‘kaçak elektrik kullanımı’ gibi çok ciddi suç iddiasının aslının olup olmadığını ve varsa denetleme yapılıp yapılmadığını sordu.

İlgili istasyonlarla ilgili çok ciddi sıkıntıların kendisine iletildiğini ifade eden Yılmaz, “İllerde radyo ve televizyon yayınlarının frekansları üzerinden iletilmesi için radyolink istasyonları kullanılmaktadır. İlgili istasyonlarla ilgili birçok sıkıntı tarafımıza iletilmektedir. Bu bağlamda; radyolink istasyonları hangi mevzuata göre işletilmektedir?
Radyolink istasyonlarının denetim ve benzeri faaliyetleri hangi kuruluş tarafından denetlenmektedir? Afyonkarahisar ilinde bulunan 2 radyolink istasyonu kimler tarafından işletilmektedir?
Afyonkarahisar ilinde faaliyet gösteren radyolink istasyonları ile ilgili BİMER'e yapılan şikâyet var mıdır?
Var ise bu konuda hangi işlemler yapılmıştır?
Afyonkarahisar ilinde işletilen radyolink istasyonlarından alınan kira vb. gelirler ne kadardır?
Mevcut işleticilerin ödedikleri bedeller firmalara göre ne kadardır?
Bu radyolink istasyonları işleticileri; elektriklerini hangi trafolardan temin etmektedirler?
Kendilerine ait ayrı ayrı elektrik trafosu tesisi mecburiyeti var mıdır?” diye sordu.

LİNK SAHİBİ AK PARTİLİ Mİ?

Mevcut radyolink istasyonu işleticisi firmalardan bir tanesi olan sahibinin AK Parti’nin kurucu üyesi olduğu firmayla ilgili ‘kaçak elektrik kullanımı’ gibi çok ciddi iddialar bulunduğun ifade eden Yılmaz, bu firmayla ilgili herhangi bir denetleme yapılıp yapılmadığını sordu. Yılmaz, şunları söyledi: “İki radyolink işletmecisinden birinin her ay ödediği elektrik fatura bedeli kadar parayı, diğer işletmecinin yıllık elektrik fatura bedeli kadar olduğu iddiası doğru mudur? İlgili firma tarafından işletilen radyolink istasyonunun barındırdığı radyo ve televizyonlardan fahiş fiyatlardan kira ve elektrik bedeli tahsil ettiği iddia edilmektedir. Bu kapsamda bir tarife mevcut mudur?"

"RAPORUM VAR"

Öte yandan radyolink işletmecilerinden AK Parti kurucularından Galip Yit de böyle bir soru önergesi verildiğini duyduğunu, ancak isminin geçmediğini belirtti. Yit, "Biz işimizi yapıyoruz. Soru önergesinin cevabını bekleyip göreceğiz. Ancak, geçen aylarda istasyona bir yıldırım düştü ve araç gereçlerim zarar gördü. Sayaç değişti. Değişen sayaç incelemeye gitti ve sonuçta sayaçta herhangi bir oynama olmadığı, kaçak olmadığı konusunda rapor geldi." dedi. Yit, 2005'de burayı aldığını ve 2009'dan itibaren de vericiden yararlanmak isteyenlere kiralamaya başladığını kaydetti.