Kayseri’de öğrenci ve öğretmenleri taşıyan midibüsün karıştığı kazada ölü sayısı 2’ye çıktı. Olay yerinde hayatını kaybeden öğretmen Abdülmenaf Akmancı’nın ardından hastaneye kaldırılan ağır yaralı öğrencilerden Hasan Furkan İşli de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tatili nedeniyle Kayseri ve Nevşehir gezisi planlayan öğrenci ve öğretmenler, sabah saatlerinde Sivas’tan yola çıktı. Lütfi Araçcı idaresindeki 58 UE 500 plakalı midibüs, Sultanhan mevkiinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak duvara çarptı. Kazada şoförün sağında ön koltukta oturan öğretmenlerden 25 yaşındaki Abdülmenaf Akmancı, olay yerinde hayatını kaybederken hastaneye kaldırılan yaralı öğrencilerden Hasan Furkan İşli’den de kötü haber geldi. İşli, Memorial Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı öğrencilerin tedavileri ise çeşitli hastanelerde sürüyor.

Müdibüste 4’ü öğretmen toplam 28 kişi olduğu belirtildi. Hakkarili olan ölen öğretmen Akmancı’nın yeni nişanlandığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.