Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili sunumu izledikten sonra Vali Alim Barut’a dönerek, “Kurumların her yıl böyle hesap vermesi lazım. Diğer kurumların da sunumlarını izlemeyi çok isterim.” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 'Evimde Sağlıklı ve Mutluyum Projesi' tanıtım toplantısına katıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Bakan İsmet Yılmaz, “İnsana hizmeti verecek olan devlettir. Devlet hizmet ihtiyacı olana evlattır, devlet korunma ve şefkat ihtiyacı olana babadır, annedir. Devletimizin yardıma muhtaç vatandaşına yardım imkânı fazladır, bu şekilde proje hazırlamak, projeyi takip etmek yetmez birisinin bu dertlenmesi gerekir.” diye konuştu.

Vali Alim Barut’a seslenen Bakan Yılmaz, “Kurumların halka her yıl hesap vermesi gerekiyor. Burada Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün çalışmalarını gördük, diğer kurumların sunumlarını görmeyi de çok isterim.” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın faaliyetleri hakkında ayrıntılı olarak bilgi verdi.

Bakan İsmet Yılmaz, program sonrası talimatını yineleyerek, diğer kurumların da aynı şekilde sunum yaparak çalışmalarını anlatmasını istedi. Daha sonra engelli vatandaşlara akülü araçların anahtar teslimi yapıldı.