Mursi'nin evine yakın mesafede bulunan Rabiatu'l Adeviyye alanını dolduran yüzbinlerce gösterici, demokrasi sloganları atıp, Mısır bayraklarıyla alanı renklendirdiler. Bu sabah namazına kadar devam eden gösterilerde yer alan Mursi yanlılarının bazıları meydanı terk ederken sabah saat 09:00'dan itibaren kalabalığın arttığı görüldü. Kalabalığın öğle saatlerinden itibaren dün olduğu gibi yine milyonları bulması bekleniyor. 

Mısır anayasasının askıya alınması ve ülke tarihinde ilk kez seçimle gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını kabul etmeyen grup, darbeden vazgeçilene kadar gösterilerini sürdüreceklerini açıkladı.

Göstericiler adına konuşan Şeyh Ebu Ahmed, ülke tarihinde seçimle göreve gelen tek cumhurbaşkanının Mursi olduğunu belirterek, devrimdeki kazanımlarının darbeyle geri alınmak istendiğini söyledi.

GECE DE GÖSTERİLER DEVAM ETTİ

Sabaha kadar devam eden gösteriler sonrası Adeviyye Meydanı'nda kılınan sabah namazı sonrası göstericilerin bir kısmı evlerine çekildi. Günün ağarmasından sonra göstericeler yeniden meydanlara dönmeye başladı.

Mursi yanlısı göstericiler, Rabiat'ül Adeviyye Meydanı ile Kahire Üniversitesi önündeki Nahda Meydanı ile Mursi'nin tutulduğu tahmin edilen ve dün de en az beş kişinin hayatını kaybettiği Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde yeniden toplanmaya başladılar.

MEYDANLARDA TEK BİR AĞIZDAN HEP AYNI SLOGAN

"Mursi'yi almadan eve dönmeyeceğiz" sloganları atan kalabalıkların günün ilerleyen saatlerinde milyonları bulması bekleniyor.

BBÇ Arapça dünkü gösterilerde, tüm ülke genelinde 30 milyon kişinin sokaklarda olduğunu duyurmuştu. Silahsız olan göstericiler, Mursi serbest bırakılıp görevinin başına dönünceye kadar bu eylemlerini sürdereceklerini belirtiyor.