"Mobil Ketem" projesi kapsamında yürütülen Kalın Bağırsak Kanseri Tarama Programı'nda, Aydın'ın Sultanhisar ilçesi pilot ilan edildi. Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın öncülüğünde yürütülen Mobil Ketem devam ediyor. Sultanhisar Nysa Oteli'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Dr. Ayyıldız, “Yaklaşık beş hafta Sultanhisar ilçesinde, daha önce Aydın’ın ve Türkiye’nin hiçbir ilçesinde yapılmamış olan bir projeyi hayata geçirmeye niyetlendik. Bu toplantının asıl amacı budur. Kalın Bağırsak Kanseri Tarama Programı'nda Sultanhisar'ı pilot ilçe ilan ettik.” dedi.

Tarama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Dr. Ayyıldız, “Bir kadının 30 yaşında taramaları başlıyor. Rahim ağzı kanseri için bir kadını hayatı boyunca bir kez taramaya ikna ettiğinizde, bu kanserden ölme riskini yüzde 50 azaltıyorsunuz. Bir insana bundan güzel hediye olabilir mi? Çekinen bir kadını ikna ettiniz, 'Gel arkadaşım. Her gün geziyoruz, konuşuyoruz, rutin işlerimizi yapıyoruz. Bugün de şu kanser taramanı yaptır.' dediğinizde, o kadının hayatını kaybetme riskini yüzde 50 azaltıyorsunuz. Bu, iki dünyalık bir hayırdır.” şeklinde konuştu.

Toplantıya Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve eşi Fatma Gülfem Ertürkmen, Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve eşi Dr. Müjgan Sönmez Yıldırımkaya, daire amirleri ve diğer vatandaşlar katıldı.