Bursa'nın Mudanya ilçesi, çoğunluğu Alman turist olan 370 yolculu, 167 mürettebatlı Bahama bayraklı “Hamburg” adlı kruvaziyer gemiyi ağırladı.
Yılın ilk gemisi olarak uğradığı Kuşadası ve Dikili limanlarından sonra Mudanya İskelesi'ne demirleyen 145 metre uzunluğundaki, 15 bin 67 grostonluk yolcu gemisindeki Alman turistler, Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen tarafından karşılandı. Yolcuların bir kısmı otobüslerle Bursa'daki tarihi ve kültürel mekanları gezmeye giderken, bir kısmı da Mudanya Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen refakatçiliğinde ilçedeki mekanları ziyaret etti.
İlk olarak Mudanya Kent Müzesi olarak faaliyet gösteren Tahir Paşa Konağı'na götürülen kafile, Mütareke Müze Evi'ni ziyaret ardından eski Rum evlerinin olduğu “Giritli” mahallesi bilinen Halitpaşa Mahallesi'ni gezdi. Öğle saatlerinde Bursa ve Mudanya gezilerini tamamlayan turistler, Montania Hotel'de ağırlanmaları ardından İstanbul turuna devam etmek üzere ilçe iskelesinden ayrıldı.