Muğla'nın Menteşe ve Ula ilçelerinde, telefonda dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen biri kadın altı kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Ula ilçesinde ikamet eden bir kişinin, kendisini arayarak savcı olduğunu söyleyen ve suça karıştığını iddia ederek para isteyen kişilerce dolandırılmak istendiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine ekipler, vatandaşın 30 bin 400 lirasını dolandıran zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Menteşe ilçesinde de aynı gün bir kişinin 8 bin lira para ve 10 bin 750 lira değerindeki ziynet eşyasının dolandırıldığı ihbarı üzerine ekipler, araştırmalarını genişletti. Yapılan çalışma sonucu zanlı oldukları tespit edilen M.K., R.K., Y.Ö. ve Ş.B. operasyonla yakalandı. Müştekilerden alınan 38 bin 400 lira ve 19 parça ziynet eşyası sahiplerine teslim edildi.

Ekipler, bir sonraki gün Menteşe'de E.T.'nin, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan zanlılarca dolandırılmak üzere olduğunu tespit ederek, ev içi ve çevresinde şüphelileri takibe aldı. Müştekinin ikametine ziynet eşyalarını almaya gelen H.L. ve evin çevresinde gözcülük yapan Y.D., polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Zanlıların, aynı suçtan sabıkaları bulunduğu öğrenildi.