Muğla Valisi Amir Çiçek, teröre karşı yapılan protesto gösterilerinde dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Çiçek, bu olayların herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Terörü lanetlerken kimseye zarar verilmemesi gerektiğini belirten Vali Çiçek, "Bu cennet vatanımızı bölmek, parçalamak isteyenlere Allah fırsat vermesin. Acıları, bir ve beraber olunduğu zaman gideririz. Hepimiz bu vatan için çalışıyoruz. Bir bütün olduğumuzu unutmadan, demokratik hak olan protestolar yapılmalı." dedi. Bölücü terör örgütü PKK'nın oyununa gelmemek için bütün vatandaşların sağduyulu olması gerektiğini vurgulayarak, "Çalışacağız, üreteceğiz ve güçlü olacağız; ancak bu şekilde vatanımızı koruyabiliriz. Şu an yaşadığımız olaylar ve bu süreçte gösterdiğimiz tepkilerin boyutu çok önemli. Birliğimizi, beraberliğimizi ve gücümüzü bu zamanda göstermeliyiz. Bugünler, devletimizin tekvücut olması gerektiği en önemli zamanlardır." diye konuştu.

Şehitlerin ruhlarını sızlatmamak ve şehit yakınlarının daha fazla incitilmemesi için vatandaşlara sağduyu çağrısı yapan Vali Amir Çiçek, sözlerine şöyle devam etti: "Terörü lanetlemek için yapılan protestoları provoke edenlere kanmayın. Vatandaşların evlerine, dükkânlarına ve canlarına zarar vermeden, birlik ve beraberlik duygusuyla hareket ederek tepkimizi koyalım. Bizim ecdadımız, bu birliğin sağlanması için kanlarını feda etti. Bizlere bu vatanı, bayrağı ve milleti bir bütün olarak emanet ettiler. Bizim yapmamız gereken de bu emanete sahip çıkmak. Terör olaylarına karşı protesto yapmak herkesin hakkı. Yürüyüş veya protesto yapılabilir ama vurmak, kırmak bize yakışmaz. Muğla'da bulunan herkesin şunu iyi bilmesini istiyorum, eğer bir mücadelemiz varsa bir olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Milliyetçilik de, bayrağı ve vatanı sevmek de budur."