Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, uyuşturucu madde kullanımı ve mücadelesi hakkında eğitim sempozyumu düzenlendi. "Madde Kullanımıyla Mücadele ve Farkındalığın Arttırılması" konulu sempozyumda, uzmanlar tarafından bilgi verildi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanlığı, Türkiye Geneli Muhtarlar Federasyonu, 81 İl Muhtarlar Derneği ve Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen, Belediye Çok Amaçlı Toplantı Salonu'ndaki sempozyuma Erzincan Belediye Başkan Vekili Melahat Çalık, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Oğuz Tekcan, Erzincan çevre illerden gelen muhtarlar katıldı.

Toplantının amacı hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Tekcan, “Özellikle daha fazla sayıda gencimizin saplandığı uyuşturucu ve madde bağımlılığından kurtulmak için bu türlü maddelerin içeriği ve ölümcül sonuçları konusunda toplumun her kesiminin eğitim almasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Tüm paydaşlarla ülkemizin geleceğini tehdit eden bu ölümcül bağımlılık konusunda farkındalık yaratacağımıza ve söz konusu bağımlılıkların önüne geçeceğimize inanıyorum.” dedi. Konfederasyon Başkanı Akdeniz ise muhtarların önemli bir görevi icra ettiklerini, sorumluluk noktasında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Belediye Başkan Vekili Çalık da özellikle muhtarların uyuşturucuyla mücadele hususundaki gayret ve çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan TUBİM İl Temsilcisi İsmail Kaymaz, Psikolog Meltem Özbakır ve Çocuk Gelişimci Selin Kaya, konuyla ilgili bilgiler aktardı.