Adana’nın Kozan ilçesinde muhtarlara yönelik ‘Madde Bağımlılığı ve Öfke Kontrolü’ konulu seminer verildi.

Adana Büyükşehir ve Kozan Belediyesi işbirliğinde düzenlenen seminer Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı uzmanları tarafından verilen seminerde konuşan Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, gençleri ağını düşürmek isteyen bazı şebekelerin, okul önlerinde ve çevresindeki sakin yerlerde bekleyerek hedef aldıkları kişileri bağımlı yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Programa katılan muhtarlara teşekkür eden Şenöz; “Belediyelerin kırsal mahallelerdeki temsilcileri olan muhtarlarımızı bu illete karşı bilinçlendirmek için Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile böyle bir seminer düzenledik. Emeği geçenlere ve davetimize icabet eden siz değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Seminerde konuşmacı olarak sağlık kurumları işletme uzmanı Ozan Yiğit, psikologlar Sabri Titi ve Hatice Ertuğrul, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Şube personeli Belgin Aydıngülü ve Okşan Yılmaz katıldı.

Uyuşturucu bağımlılığının en büyük nedenlerinden birinin gençlerde merak uyandırması olduğunu vurgulayan uzmanlar, özellikle gençlerin depresif dönemlerinde maddeye bulaştığını söyledi. Öfke kontrolü hakkında muhtarları bilgilendiren Sağlık Daire Başkanlığı Uzmanları, öfkenin kontrol edilebileceğini aktardı. Uzmanlar, kontrol edilmeyen öfkenin bireyin çevresindeki herkesi olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Program sonunda seminere katılanlara Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz tarafından katılım belgesi verildi.