Muş’un Varto ilçesinde geçen ocak ayında meydana gelen bir av bayiinde meydana gelen ve 21 adet av tüfeğinin çalındığı olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı.

Olay ile ilgili Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada: “Müdürlüğümüz, Asayiş Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Varto İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından koordineli olarak yürütülen 25 Ocak 2015 günü Varto ilçemizde meydana gelen İş Yerinden Hırsızlık ve Mala Zarar Verme olayında, iş yerinden çalınan 21 adet av tüfeği, 2 adet kuru sıkı tabanca ve 500 adet av fişeğinin bulunabilmesi ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde;
Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli F.S., İ.U. ve H.B. isimli şahısların ikamet ettikleri adreslerde Muş Sulh Ceza Hakimliğinin kararına istinaden 08.04.2015 günü yapılan arama neticesinde; 1 adet 7,65 mm çaplı Pietro Beretta marka tabanca ve tabancaya ait olduğu düşünülen 60 adet MKE yapımı fişek, esrar maddesi olduğu değerlendirilen madde, bir adet Sarsılmaz Marka SA-X 700 ibareli seri numarası kazınmış av tüfeği ele geçirilmiştir” denildi.
2 KİŞİ TUTUKLANDI
Ele geçirilen silahlar ve silahlara ait malzemeler ile göz altına alınan F.S., H.B., ve İ.U. isimli şahıslar göz altına alınarak Varto İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildiği belirtildi.
Polisteki sorgularının ardından adli makamlara çıkartılan zanlılarda İ.U. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı, F.S. ve H.B.'nin de tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulduğu belirtilen açıklamada, "İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürecektir" denildi.