Van Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Aralık 2012'de cezasının onanması hakkında tutuklama kararı çıkarılan Hizbullah hükümlüsü Ferit Demirtaş, Muş'un Kokut ilçesinde, evinde olduğu sırada tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, evinde olduğu sırada Korkut Emniyet Amirliği ekipleri tarafından evinden alınan Demirtaş, ifadesi alınmak üzere Muş Adalet Sarayı'nda savcılığa götürüldü. Adliyede ailesi ile vedalaşan Demirtaş, şunları söyledi: “Başta şunu ifade edeyim ki bu yapılan büyük bir hukuksuzluktur. Benim ceza almama gerekçe gösterilen şey, camide Kur'an dersi vermektir. Ben yaptığım şeyden hiç bir zaman pişmanlık duymadım ve Allah'ın izniyle şimdi de pişman değilim. Bu bana Rabbimin bir lütuftur. Benim pişmanlık duyduğum bir tek şey var, o da Allah'ın dinine hizmet etmeden geçirdiğim boş zamanımdır. Muhacerette olduğum yaklaşık 3 yıllık zaman zarfında dahi rabbime karşı sorumluluğu yerine getirmeye çalıştım. Tüm kardeşlerime tavsiyem şudur; zamanlarını asla boş geçirmesinler. Ben cezaevinden çıktığım zaman aynı hizmetime daha yoğun bir tempo ile devam edeceğim inşallah.” dedi.

Oğlunun hiç bir suçu olmadığını, tek suçunun İslamı yaşamak ve Kur'an dersi vermek olduğunu ifade eden Ferit Demirtaş’ın annesi Çiçek Demirtaş ise “Oğlum dosdoğru yol olan İslam için tutuklandı. Oğlum yol kesicilik veya hırsızlık için tutuklanmadı. Onun için hamd ediyoruz ve başımız diktir. Allah onlara arkadaşlarına ve bizlere sabır versin. Araştırıp baksınlar, herkes biliyor ki oğlumun bir suçu, bir hatası yoktur. Oğlum Allah rızası için Kur'an dersi verdi. Allah bu yolu onlara nasip etti ki bu yol doğru bir yoldur. Allah’a dua ediyorum. Diyorum ki tüm Müslümanlar ve hakkımızda hangisi hayırlı ise Allah onu bize nasip etsin.” şeklinde konuştu. Savcılıkta gerekli ifade ve işlemlerinin yapılmasının ardından Demirtaş, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.