Muş Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü kapsamında, müdürlük personeli ile birlikte Vali Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret etti.
Vali Büyükersoy’a çiçek takdim eden Muş Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, ayrıca Emniyet Müdürlüğü tarafından kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgilendirmede bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Vedat Büyükersoy; “Vatandaşlarımızın, huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamaları için mesai mefhumu gözetmeden, büyük bir özveriyle görev yapan tüm emniyet teşkilatımızın 170. kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftasını kutluyor, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
“İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN”
“Günümüzde güvenlik politikalarının odağında devlet değil; insan vardır, insanı korumak vardır” diye ifade eden Vali Büyükersoy, şunları söyledi: “Hukuk devleti olmanın bir gereği olarak, hukuk kuralları çerçevesinde hizmet sunmak bizim asli görevlerimiz arasındadır. Hepimiz topluma hizmet etmek için varız. Bu nedenle ecdadımızın da geçmişte ifade ettiği gibi “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın” sözü çok doğrudur. Şunu iyi bilmeliyiz ki, Kamu hizmetlerinin gerçek müşterisi vatandaşlarımızdır ve vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerden en önemlilerinden biri de güvenlik hizmetidir. Çünkü güvenliğin olmadığı yerde insanların mutlu olması, huzurlu olması, hayatından lezzet alması mümkün değildir. Son zamanlarda İç güvenlik paketi diye ifade edilen değişiklikler gerçekleşti. Aslında iç güvenlik paketinde yer alan hükümler de insanı korumak içindir. Bir eylemde atılan molotof, bir tabancadan çıkan kurşundan çok daha etkili, çok daha öldürücü bir etkiye sahiptir. Buna karşı toplumu, bireyi ve bu toplumun bir parçası olan güvenlik görevlisini de korumak Devletin bir vazifesidir. Bu çerçeveden bakmaz isek yanlış görmüş oluruz.”
Yapılan ziyaretten dolayı memnun kaldığını bir daha hatırlatan Vali Büyükersoy, “Bu duygu ve düşünceler ile tekrar emniyet teşkilatımızın 170. kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftasını kutluyor, tüm emniyet mensuplarına başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.