Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Mutlu Kaya, 38 gün sonra kameraların karşısına çıktı. 37 gün yoğun bakımda kalan Kaya, dün normal servise alınmıştı. Kaya bugün ise tedavi gördüğü odada kameralara gülümsedi.

Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan 'Sesi Çok Güzel' adlı yarışmaya katılarak sesini duyuran 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın tedavisi Diyarbakır'da devam ediyor. İkamet ettiği Ergani ilçesinde başından vurulan ve günlerdir yoğun bakımda uyutulan Mutlu Kaya ile ilgili sevindirici bir haber dün geldi. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden dün yapılan açıklamada Kaya'nın yoğun bakımdan çıktığı belirtilmişti. Dünden beri normal serviste tedavi gören Kaya, bugün kameralara gülümsedi. 22 Mayıs'tan itibaren ilaçları kesilerek uyandırma süreci başlatılan Mutlu Kaya, bugün doktoru Beyin Cerrahi Uzmanı Ulaş Aktaş nezaretinde kameraların karşısına çıktı. Anne ve babasının da yanında olduğu Mutlu Kaya, konuşmaktan güçlük çektiği görüldü, kameralara tebessüm etti.

Mutlu’nun babası Mehmet Kaya, kızının dualarla iyileştiğine inandığını söyledi. Kızının konuşamadığını ancak kendisiyle iletişim kurduğunu anlatan Kaya, “Allah onu bize yeniden verdi. Doktorların çok çabası oldu. Ailesini tanıyor, ablası ona ne yemek istersin sorduğunda o da güçlükle kuru fasulye yemek istediğini söylemesinin ardından ben de gidip ona yemeği getirdim. Mutlu, yaşadıklarının farkında. Bazen aklına geldiğinde ağlıyor. Onu yalnız bırakmıyoruz. Ailecek destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.