Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Mutlu Kaya’nın ailesine Diyarbakır Barosu hukuki destek sağlayacak. Baro Başkanı Tahir Elçi, Mutlu’nun ailesini ziyaret ederek her türlü hukuki desteği vereceklerini söyledi. Mutlu’nun babası Mehmet Kaya ise kızını vuran faile yardım eden başka kimselerin de olduğunu ve bunların da soruşturulması gerektiğini söyledi.

Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Sesi Çok Güzel’ adlı yarışmaya katılarak sesini duyuran 19 yaşındaki Kaya’nın tedavisi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, baronun yönetim kurulu üyeleri Ahmet Özmen, Cihan İpek, Serap Erkuş Yiğit, Bayram İncekara, Mutlu Kaya’nın ailesiyle görüştü. Hastane yetkilileri ile genç kızın ailesinden sağlık durumu hakkında bilgi alan Baro Başkanı Elçi, sağlık durumunda pozitif gelişmelerin kaydedildiğini söyledi. Elçi, şunları kaydetti: “Nedeni ne olursa olsun kadınlarımıza ve kızlarımıza yönelik şiddet ve özellikle de silahlı şiddet karşısında olacağız. Böyle köhne ve kabul edilemez anlayışları toplum olarak reddediyoruz. Bu saldırı kadınlara yönelik son saldırı olmasını umuyoruz. Diyarbakır toplumunun da olayı büyük bir üzüntüyle ve hassasiyetle takip ederek saldırıyı kınadığını ve genç kızın sağlığı için duacı olduğunu biliyoruz.”

KAYA’NIN BABASI: FAİLE YARDIM EDENLER DE SORUŞTURULSUN

Mutlu Kaya’nın babası Mehmet Kaya ise kızını vuran faile, yardım eden başka kimselerin de olduğunu savundu. Kaya, “Asıl faile yardım eden başka kimseler var. Bunların da soruşturulması gerekir. Diyarbakır Barosu'ndan hukuki destek istedim. Bizi bu davada temsil etmeleri gerekiyor. Baro bu sözü bize verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.