Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir işhanının birinci katında bulunan nakliyat şirketi ofisinde yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin kısa sürede yaptığı müdahale ile diğer bürolara ve katlara sıçramadan söndürüldü. Yangın çıkan büroda tüm eşyalar kül oldu. İşhanının dış cephesi siyah isle boyandı.

Alınan bilgiye göre, Büyük Kırım Mahallesi, Yüce Kök Caddesi Ergül İşhanı’nın 1. katında bulunan bir nakliyat şirketinde yangın çıktı. Zaman Gazetesi ve Cihan Medya Dağıtım Ceyhan Bürosu’nun da bulunduğu katta 14:15 sularında çıkan yangın Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin zamanında gelmesiyle diğer katlara ve bürolara sıçraması engellendi. 4 katlı Ergül İşhan’ın birinci katında bulunan nakliye şirketinde henüz tam sebebi açıklanmayan yangında maddi hasar meydana geldi. İçeride kimsenin bulunmaması herkesi sevindirdi.

Bu arada binada bulunan diğer iş yeri sahipleri korkulu anlar yaşadı. Sadece 2. kattaki bir işyerinin camları kırılırken tüm binayı duman sardı. Yangın esnasında tüm bina sakinleri tahliye edildi. İş hanı 2. katında camları kırılan işyeri sahibi Denizhan Ozangüç, “Alt katımızdaki nakliye şirketinden dumanlar bizim büroya da gelince baktık ki yangın çıkmış. Alt katta da kimseler yokmuş, hemen itfaiyeye haber verdik. Sağolsunlar hemen geldiler ve yangın tüm binayı sarmadan söndürdüler.” ifadelerini kullandı.

Zemin katta bulunan baharatçı Abdullah Emre ise yangın çıktığı vakit kendisinin alt katta iş yerinde olduğunu belirtip, "Baktım ki camlar aşağıya düşmeye başladı. Hemen dışarıya çıktık baktık ki üst kattaki işyeri yanıyordu. Ardından itfaiye ekipleri geldi ve diğer yerlere sıçramadan yangını söndürdüler. Eğer bizim baharat dükkanına yangın sıçrasaydı daha büyük bir felaket olabilirdi. Çok şükür korkulan olmadı.” şeklinde konuştu.

Yangın söndürüldükten sonra gelen işyeri sahibi oldukça üzgün olduğunu ve yangının çıkış sebebini bilmediğini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede söndürülen yangının ardından yangın çıkış sebebi araştırıldı. Alınan bilgilere göre yapılan ilk incelemede yangının odada elektrikli ısıtıcıdan kaynaklanabileceği tahmin ediliyor. Çıkan yangında iş yeri kullanılamaz hale gelirken maddi hasar meydana geldi.