Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği ve Kahramanmaraş'taki Gazi Kışlası'na konuşlandırılan patriot hava savunma sistemleri kapsamında yaklaşık 300 Alman askeri görev yapıyor. 
     Heyetteki Alman ordusunda görevli Türk kökenli 5 asker dikkat çekiyor. Almanya'da doğup büyüyen ve eğitimlerini bu ülkede devam ettiren Türk kökenli askerler, her yıl tatil için geldikleri Türkiye'de bu kez görev için bulunuyor. 
     Gazi Kışlası'ndaki görevlerine devam eden Türk kökenli Alman askerlerden Astsubay Eda ve İsmail, AA muhabirine, memleketlerinde görev yapmaktan duydukları gururu anlattı. 
     Güvenlik gerekçesiyle soyadlarını açıklamayan askerlerden Astsubay Eda, ailesinin 33 yıl önce Almanya'ya göç ettiğini, Almanya'da bilgisayar üzerine eğitim aldığını söyledi. Annesinin İzmirli, babasının ise Ankaralı olduğunu ifade eden Eda, şunları kaydetti: 
     ''Almanya'da doğup büyüdükten sonra eğitimime bilgisayar üzerine devam ettim. Daha sonra Alman Hava Kuvvetleri'ne başvurdum. Sınavın ardından 2009 yılında Alman ordusunda göreve başladım. Her yaz Türkiye geliyorum. Ancak bu sefer farklı bir görev için buradayım. Bu göreve de gönüllü olarak katıldım.''