Nepal'deki depremin ardından buraya giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan Sağlık Bakanlığı'na bağlı 10 kişilik ekip Türkiye'ye döndü. İstanbul İl Sağlık Müdürü tarafından karşılanan grubun adına konuşan Muzaffer Akkoca, "Yığma binalar olduğu için enkazlardan çok fazla kişi canlı çıkarılamadı. Bulaşıcı ve salgın hastalıklar şu anda söz konusu olabilir." dedi.

Nepal'de arama kurtarma çalışmalarına katılan 10 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Türkiye'ye döndü. Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı ile saat 12.55'te Atatürk Havalimanı'na gelen UMKE ekibini İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Selami Albayrak VİP salonu çıkışında çiçekle karşıladı.

Sağlık Müdürü Albayrak, ekibin çok zor şartlar altında çalıştığını söyleyerek ekibin her bir ferdine şükranlarını sunduklarını dile getirdi. Ekip adına bir konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Afet Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Dr. Muzaffer Akkoca, poliklinik ve acil müdahale hizmetleri verdiklerini söyledi. Şu anda insanların ilaç, gıda ve tıbbi malzeme ihtiyaçları olduğunu belirten Akkoca, "Yığma binalar olduğu için enkazlardan çok fazla kişi canlı çıkarılamadı. Bulaşıcı ve salgın hastalıklar şuanda söz konusu olabilir. Buna yönelik planlamalar yapılabilir. Dünya Sağlık örgütüyle akrediteli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı da buradan götürdüğümüz için ciddi bir sıkıntı yaşamadık." şeklinde konuştu.