Prof. Dr. Toktamış Ateş’in eşi Prof. Dr. Nevin Ateş öğrencilerinin ve ailesinin duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kanser hastalığı sebebiyle gazeteci yazar rahmetli Prof. Dr Toktamış Ateş’in tarihçi eşi Prof. Nevin Ateş Cuma günü hayatını kaybetti. Ateş için Fatih Camisi’nde öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenazeye Ateş’in çok sayıda öğrencisinin yanı sıra ailesi ve sevenleri katıldı. Taziyeleri Ateş’in kızı Ayşegül Ateş kabul etti.

Babasının ölümünün ardından annesini de 2 yıl sonra kaybettiğini söyleyen Ayşegül Ateş, “Acımız çok büyük. İki sene önce babamı kaybettikten sonra bugün de annemi toprağa veriyoruz. Bütün dostlarımız geldiler. Hepsine teşekkür ederiz.“ dedi.

Ateş’in cenaze namazına gelen akademisyen dostlarından Yazar Ufuk Uras ise şunları söyledi: “Nevin 35 yıldır meslektaş ve arkadaşım. Hakikatten binlerce insan yetiştirdi. İstanbul Üniversitesi’ndeki hayatımız içerisinde neredeyse birlikte büyüdük diyebiliriz. Onun Terakki Perver Fırka üzerine çalışması bugünün demokratikleşme problemlerini anlamak açısından da çok anahtar bir kitaptır. Bütün sevenlerine baş sağlığı diliyorum. “

Kılınan cenaze namazının ardından Ateş’in naaşı omuzlanarak Merkez Efendi Mezarlığı'nda toprağa verildi.