Niğde'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Niğde Özel İdaresi Sekreterliği tarafından ortaklaşa yaptıkları fidan dağıtma projesinin ilk fidanlarını bugün dağıttı. Fidan dağıtımı Niğde Belediyesine ait hayvan pazarında yapıldı.

Yapılan fidan dağıtımı törenine katılan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç burada yaptığı açıklamada; "Üzerinde yaşadığımız topraklar dünyanın en kıymetli ve verimli topraklardır. 250 bin hektar civarında olan tarım arazisinin en azından 150 bin hektarının hiç değilse bu sene 5 bin hektarına 5 milyon fidan dikmekle ilgili Niğde'de geniş bir çalışma başlatıldı. Bu projede geniş bir çalışma başlatıldı. Bütün kurumlar, belediyeler, muhtarlarla birlikte bu sene bir seferberlik halinde ilimizin çeşitli arazilerine 5 milyon fidan dikmeyi hedefimize koyduk. Bu proje kapsamında bugün 400 bin meyve fidanı dağıttık." dedi.

VALİ KILIÇ: BEN BEREKETLİ ADAMIM

Köylülere ve belediyelere bugün 400 bin meyve fidanı dağıtılırken vatandaşlar dağıtım yapan kişilere sitem etti. Sabah saat 07.00'den beri beklediklerini belirten vatandaşlar saat 11.00'e kadar soğuk ve kar yağışı altında beklediklerini ifade ettiler.
Bir vatandaşın Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'a, "Sabahtan beri bekliyoruz böyle olmaz, sabahın 7'sinde geldik buraya nasıl bir çalışma diye" sitem etti. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise "Ben bereketli adamım, şimdi arkadaşlar 10 dakikada dağıtımı bitirirler" dedi.