Terör olaylarını lanetlemek için Niğde’de binlerce kişinin katılımı ile yürüyüş yapıldı. Niğde Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, HDP ve AK Parti binası önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Yürüyüşe MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, Niğde İl Başkanı Ali Güngör, Merkez İlçe Başkanı Yunus Yıldız, Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Haydar Hakan Şentürk, Bor Ülkü Ocakları Nazmi Konuş ve binlerce kişi katıldı. Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık önce hep birlikte İstiklal Marşını okudu.

Niğde MHP milletvekili Vedat Bayram, "Vatansever, milliyetçi insanlarımız bugün diğer vilayetlerde olduğu gibi hainlere, bölücülere bir tepki koydular. Aynı zamanda bu hainlere taviz verenlere, cesaretlendirenlere, sıvazlayanalara da tepki gösterdiler. Milletin ocağına ateş düşmüşken filan partiye 400 milletvekili verseydiniz şimdi bunlar olmazdı diyor, Türk milleti bunların altını çiziyor, seçimde cevabını verecek" dedi.

Niğde Cumhuriyet Meydanı'ndaki konuşmaların ve yapılan duanın ardından kalabalık Niğde Şehitliğine doğru yürüyüşe geçti. Binlerce kişi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize" sloganları attı.

Şehir merkezinde bir grup protestocu da HDP binasını basmak istedi. Onlarca polis HDP binasına giden sokakları tuttu. Çevik kuvvet, öfkeli gruba gazla müdahale etti. HDP binasına bayrak asmak isteyen bir grup vatandaş, polislere tepki gösterdi. MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram ve MHP İl Başkanı Ali Güngör vatandaşları sakinleştirerek dağıttı. Kalan gruba polis müdahale etti ve grup dağıldı.