Konya’da dün akşam saatlerinden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapandı, çok sayıda trafik kazası yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan kuvvetli rüzgar, şehirde elektrik kesintilerine neden oldu. Kent merkezinde gece sıcaklık sıfırın altına düştü. Soğuk havanın çiçek açan meyvelerde don yaşanmasına neden olduğu belirtiliyor.

23 NİSAN KUTLAMALARI ERTELENDİ

Şehir merkezinde kısa süreli karla karışık yağmur görülürken, birçok ilçe ve köy beyaza büründü. Kar kalınlığının kimi köylerde 10 santimetreyi bulduğu belirtiliyor. Konya’nın Yunak ilçesinde, kar yağışı nedeniyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ertelendi. Bazı ilçelerde ise soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle 23 Nisan kutlamaları açık havadan salonlara alındığı belirtildi.

ANTALYA VE İSTANBUL YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle Konya-Antalya yolu ile Konya- Afyonkarahisar yolları trafiğe kapandı.

Antalya'nın Akseki ilçesi ile Konya’nın Seydişehir ilçeleri arasındaki Alacabel mevkiinde Antalya-Konya yolu ulaşım aksadı. Akseki merkezinden itibaren araçların geçişine izin verilmedi. Karayolları ekipleri bölgede yol açma çalışmalarına ve yolda mahsur kalanların kurtarılması için çalışmalara başladı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya- İstanbul yolunun ise kısmen trafiğe kapandığı belirtiliyor. Kar ve tipi nedeniyle yolda uzun TIR kuyrukları oluştu. Otomobillerin ise güçlükle ilerlediği yolda Karayolları ekipleri trafiğe açmak için çalışmalarına devam ediyor.