İstanbul’un en lüks semtlerinden Nişantaşı’ndaki bir üst geçitin tuvalet gibi kullanılması çevre sakinlerini hayatından bezdirdi. Taksi şoförlerinin seyyar tuvalet haline getirdiği üstgeçit, belediye ekipleri tarafından sabunlu, parfümlü sularla yıkanarak demir parmaklıkla etrafı çevrildi.

Maçka ve Nişantaşı’ndan Dolmabahçe yönüne giden Kadırgalar Caddesi üzerinde bulunan geçitin altında park eden taksiler, bir süredir çevre sakinlerinin kabusu oldu. Maçka Parkı ve çevresinde yürüyüşe çıkan vatandaşlar, ayak üstü tuvaletini yapan kişilerle karşılaşınca ve etraftan gelen kötü kokular üzerine durumdan şikayetçi oldu. Artan şikayetler üzerine Şişli Belediyesi ekipleri, üstgeçit ve yaya yolunu sabah saatlerinde yıkayıp, geçitin çevresini demir kafeslerle kapattı.

Çevrede bir işyerinde çalışan Kadir Hot, “Burada duruyor, işini görüyor, sonrasında binip gidiyorlar. Zaten burada aynı sebepten dolayı hep koku var Aslında uzun süredir var. Ancak son aylarda daha fazla dikkatimizi çekti. Uygulamadan çok memnunuz. En azından koku gitti. Hem yol işgali, kazaya sebebiyet yok. Hem de pis bir durumdan kurtulduk.” dedi.

Üstgeçitin ayağını defalarca yıkadıklarını söyleyen belediye temizlik işçisi Tarık Çavdar, “İdrarını, küçük abdestini yapıyorlar. 15-20 dakika önce geldik.Yıkadığımız halde aynı şekilde küçük abdestini yapıp, gittiler. Biz üstüne basa basa uyardığımız halde aynısını tekrarlıyorlar. Uyardığımızda, ‘ Nereye yapacağız’ diyorlar. Bizden öneri istiyorlar.” diye konuştu.