Türkiye’de 1 Kasımda yapılacak genel seçimlerde oy kullanabilmek için adres değişikliği gerekli olan vatandaşların nüfus müdürlüklerine akın etmesi ile uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Ülke genelinde olduğu gibi Bursa’da da vatandaşlar adres güncelleme için nüfus müdürlüklerinin yolunu tuttu. Merkez Osmangazi ilçesi kaymakamlık binasında bulunan Osmangazi ilçe nüfus müdürlüğüne gelen gelen vatandaşlar yoğunluktan şikayet etti. Sürenin biraz daha uzatılmasını isteyen vatandaşlar, uzun süre sıra beklediklerini söyledi.

İKAMETGAHI ANKARA’DAN BURSA’YA ALDIRACAĞIM

Seçimlerde oy kullanabilmek için ikametgahını Ankara’dan Bursa’ya aldırmak için nüfus müdürlüğünde sıra beklediğini anlatan Berat Kocaman, “Ankara’dan geldim, ikametgahımı Bursa’ya aldıracağım seçimlerde oy kullanabilmek için. Bu günde son günmüş. İçerisi çok yoğun, yaklaşık 100 kişi var, bekliyorum şu anda kapıda. İkametgahımı değiştireceğim, seçimlerde oy kullanabilmek için, içerisi bayağı bir yoğun.” şeklinde konuştu.

Yavuz Tunçil ise adres değişikliği için geldiği nüfus müdürlüğünde yoğun bir kalabalıkla karşılaştığını belirtirken, “Adres değişikliği için geldim, evi yeni aldım, buradaki satıldı Araplara. Oradan kalkıp gittik Dikkaldırım’a orada ikamet ediyoruz. Şimdi alabilirsek orada oy kullanacağız. Ama alamazsak ne olacak. Bu gün de son gün, bu gün alırsam orada olacak, alamazsam burada. İki arada kalacağız yani.” dedi.