Mardin´in Nusaybin ilçesi ile Suriye´nin Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesine Türk askerleri tarafından gerçekleştirilen hendek kazma çalışmaları sürüyor. Kazı çalışmalarının, sınırın Cizre ilçesine kadar devam edeceği öğrenildi.

Nusaybin'in hemen karşısında bulunan Suriye´nin Kamışlı kenti arasındaki tampon bölgede TSK´nın kazdığı hendek çalışmaları sürüyor. Mayınlı alanda gerçekleştirilen sınırdaki hendek kazma çalışmaları iş makineleri ile gerçekleştirilirken, hendek uzunluğunun Şırnak´ın Cizre ilçesine kadar devam edeceği belirtiliyor. Kazılan hendeğin 5 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde olduğu ve yükseltilen toprak ile birlikte yaklaşık 9 metre derinliğinde olacağı öğrenildi. Bugüne kadar yaklaşık 3 kilometre kazılan hendek, Demirtepe köyü hudut karakoluna ulaştı. Hendeğin, Suriye´deki iç savaş yüzünden güvenlik amaçlı kazıldığı ve hendek ile yasa dışı geçişlerin önlenmesinin de önüne geçileceği belirtildi.

Nusaybin ilçesinin batısında ve Kamışlı arasına Şubat ayında da Kızıltepe ilçesi yönüne hendek kazılmıştı. Yine 5 metre genişlik ve 5 metre derinliği olan hendek yaklaşık 1 kilometreyi bulmuştu.