İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir evde çok sayıda kedi ve köpeğin bulunmasından ve etrafa yayılan kokudan rahatsız olan mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine 24 köpek, 3 kedi ve 3 köpek leşi çıkarıldı.

Bayraklı Mahallesi 1635 Sokak'ta bir evde bulunan çok sayıda kedi ve köpeğin çevreye kötü koku yaydığı ve pireye neden olduğunu savunan mahalle sakinleri, Bayraklı Kaymakamlığı ve Bayraklı Belediyesi'ne başvurdu. Mahalleli, evdeki hayvanların barınağa götürülüp evin temizlenmesi ve ilaçlanmasını istedi. Mahalle sakinlerinin bugün yenilediği başvurunun ardından sokağa çok sayıda belediye ekibi sevk edildi. Bu sırada mahalleye gelen binanın kadın sahibi R.S. ile kızı B.E. evde 4 -5 köpek olduğunu, kimseye zararlarının olmadığını, evin bahçesindeki yangının da kasıtlı olarak çıkartıldığını savundu. Mahalleli ise ev sahiplerine tepki gösterdi.

Psikolog ve hayvan hakları temsilcilerinin tekrar yaptığı görüşmede ev sahiplerinin yine izin vermemesi üzerine, ‘Hayvan Hakları Koruma Kanununa göre sağlıksız ve kötü şartlarda hayvan bulundurmak’ nedeni ile Sulh Ceza Hakimliği’nce verilen evde arama kararına istinaden çilingir yardımı ile evin kapısı açıldı. Bayraklı Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri polis nezaretinde eve girdi. Evdeki kedi ve köpeklerin saldırmaması için anestezi ile bayıltıldı. Ekipler evden 24 köpek, 3 kedi ve 3 köpek leşi çıkardı. Kedi ve köpeklerin yaralı olması ve sağlıksız olması dikkat çekti.

Evinden hayvanların çıkarılmasına tepki gösteren B.E., hayvanların çıkarılmaması için çığlık attı. Hayvanlar uyuşturulduktan sonra tedavileri için Seyrek’teki hayvan barınağına götürüldü. Operasyonun ardından Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, evi ilaçladıktan sonra her noktasına kireç döktü.