'Kaybedeni olmayan yarışma' sloganıyla düzenlenen ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasının Bursa ayağında dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Bursa Fethiye Kültür Merkezi'ndeki törende yarışmada dereceye giren 12 kişiye umre, 16 kişiye Ipad, 10 kişiye bisiklet, 6 kişiye de saat hediye edildi. Bu arada yarışmaya ülke genelinde 2 milyon 47 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Peygamber Yolu Derneği öncülüğünde illerde dernek ve vakıflar aracılığıyla Peygamberimiz Hz. Muhammed'i SAV) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına bu yılda Bursalılar büyük ilgi gösterdi. 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni Fethiye Kültür Merkezinde yapıldı. Samanyolu Televizyonunda yayınlanan ‘Maceracı’ programının ekran yüzü Murat Yeni’nin sunuculuğunu yaptığı törende sevinç ve neşe bir arada yaşandı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece Murat Yeni’nin neşeli sunumuyla beğeni topladı. Murat Yeni, esprileri ve yeni çıkardığı albümünden eserlerle geceye renk kattı. Özellikle mehteranlı Çanakkale eseri ile salonu dolduranlara güzel bir sürpriz yapan Yeni, yer yer yaptığı esprilerle de güldürdü.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül de programda Peygamber Efendimiz’i (SAV) anlattı. Prof. Dr. Muhittin Akgül, Peygamber Efendimizin (bütün insanlardan farklı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "İnsanlar vardır onların var oluşları sadece bir evi ilgilendirir. İnsanlar vardır onların dünyaya gelişleri sadece bir mahalleyi ilgilendirir. İnsanlar vardır onların doğuşları ve var oluşları sadece bir ülkeyi ilgilendirir. Ama öyle insanlar da vardır ki onların var oluşları, onların doğumları, onların hayatları bütün bir kainatı ilgilendirir. İşte bütün bir kainatı ilgilendiren insan hiç şüphesiz Ekmel ve Eşref insan Hz. Muhammed Mustafa’dır (SAV). İnsanlar vardır onların ömürleri sadece bir gündür, insanlar vardır onların ömürleri sadece bir yıldır, insanlar vardır onların ömürleri sadece ve sadece bin yıldır. Ama öyle insanlarda vardır ki onlar doğar, varlık durdukça durur ve adeta ölümsüzleşirler. Varlık durdukça adı duracak olan, kendisi duracak olan, hayatı insanlara örnek olacak insan hiç şüphesiz Hz. Muhammed Mustafa’dır (SAV)"

Programda ödül alanlar büyük sevinç yaşarken, Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatından büyük örnek aldıklarını söyledi. Özellikle Peygamber Efendimiz’in (SAV) kin gütmemesinden ve kendisine düşmanlık yapanlara dahi nasıl hoşgörülü davrandığının kendilerini çok etkilediğini belirten yarışmacılar, bundan sonra hayatlarına Peygamber Efendimiz’i (SAV) örnek alacalarını bildirdi. Yarışmacılardan Nurefşan Ergün, "Hz. Muhammed’in hayatını okuduktan sonra Hz. Muhammed’i ve Allah’ı çok sevdiğimi hissettim." derken, diğer yarışmacı ise "Çok güzel bir duygu, hiç bir kelimeyle anlatılmaz, yaşadığımızı okuyanlar anlayabilir, gerisi anlayamaz." şeklinde karşılık verdi.

Konuşmaların ardından kaybedeni olmayan yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödüllerin verilmesiyle program ‘Yeni bir dünya’ şarkısıyla son buldu. Programdan sonra ise sunucu Murat Yeni kendi kitaplarını okuyucuları için imzaladı.