Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) kuruluşunun 175. yılı dolayısıyla Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından araç konvoyu oluşturuldu.

Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, OGM'nin kuruluşunun 175. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladıklarını belirtti.

Devletin ormancılık konusunu sistemli olarak Tanzimat fermanıyla ele alındığını anımsatan Sabuncu, ormancılık hizmetlerinin takibi için 1839 yılında kurulan kurulan 'Orman Genel Müdürlüğü'nün bugün 175. yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Sabuncu,  teşkilatın kurulduğu günden buyana açılan orman fakülteleri, verilen fetvalar ve uygulanan kanunlarla sürekli kendini yenileyerek geliştiğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Tüm dünya ülkelerinin orman varlıkları çok ciddi baskılar sonucunda azalıp yok olurken Türkiye orman varlığını artıran ender ülkeler arasında bulunuyor. 1970 yılında, 20.2 milyon hektar olan orman varlığımız, bu gün 21.7 milyonlara ulaşarak ciddi başarılara imza atılmıştır. Ortaya çıkan başarında mesai mefhumu gözetmeksizin hiç bir fedakarlıktan kaçmayarak yeşilin siyaha dönmesine engel olmak isterken şehit olan 110 çalışanlarını rahmetle anıyorum"

Etkinlik, şehir turu atılmasıyla sona erdi.