Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bayram Çelik'in, okulda 10/A sınıfı öğrencisi S.U.’nun velisi Erdal U. tarafından darp edildiği iddia edildi.

Olay, Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 15 Mayıs saat 12.00'de meydana geldi. İddiaya göre, 10/A sınıfı öğrencisi S.U.’nun velisi Erdal U. okula geldi. Babası, öğrenciye bilinmeyen bir sebepten dolayı bağırdı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bayram Çelik, veliyi uyarmak istedi. Bayram Çelik’e tepki gösteren veli Erdal U., vurarak öğretmeni yere düşürdü.

Daha sonra çevrede bulunan öğrenciler ve diğer öğretmenlerin araya girmesi ile olay yatıştırıldı. Veli Erdal U. okuldan uzaklaştı. Öğretmen Bayram Çelik, Erdal U.'dan şikayetçi oldu.

'DEĞERLER EĞİTİMİNİ ESAS VELİLERE VERMELİ'

Öğretmenin darp edilmesinden dolayı Erzincan Eğitim Bir Sen Şubesi tarafından okul bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Nebi Gül, "Bugün buraya Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Bayram Çelik’e yapılan çirkin saldırıyı protesto etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Kendi çocuğuna bağıran veliye bağırmamasını söylediği için veli, öğretmenimizin boğazını sıkarak yere vurmuştur. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünün tersine öğretmenler artık bir harf öğrettiklerinin kölesi haline gelmiştir. Kölelik öylesine büyük boyuta ulaştı ki severek kucakladığımız, özveriyle eğitip yetiştirdiğimiz kıymetli öğrencilerimiz ve ebeveynleri tarafından horlanmak, hırpalanmak, aşağılanmak, dövülmek sıradan bir hal aldı. Bugün gelinen noktada, öğretmene saygı sorunu, en temel meselelerimizden biri haline gelmiştir. Sınıfların akıllı tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele ve buna mukabil gösterilen kayıtsızlık oldukça düşündürücü ve aynı zamanda vahimdir. 'Değerler Eğitimi' projesini masum yüreklere değil hayatın içinde büyüdükçe bozulan yetişkinlere vermeli. Onlara dönüp dönüp yeniden doğruyu, güzeli, iyiliği yüklemeli. Çocuklarına kötü örnek olacak profil çizenleri sil baştan eğitmeli. Velinimetimiz olmadıklarını söylemeli. Veli olmanın sınırlarını çizmeli, velilik kavramını öğretmeliyiz. Öğrencilere yönelik disiplin kurallarının esnetilmesi, alınan disiplin tedbirlerinin uygulanmaması, öğretmene yönelik öğrenci merkezli şiddetin en temel nedenlerinden biri olarak görülmelidir." dedi.