Elbistan Dayanışma Platformu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü Suriye'ye yardım kampanyasına öğrenciler de duyarsız kalmadı.

Okullardan toplanan yardım malzemeleri, platformun toplama merkezine teslim edilip, tıra yüklenerek Suriye'ye gönderildi.

Platform adına konuşan Akif Pak, yaklaşık 40 gün önce Suriye'de yaşayan vatandaşlara yardım amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi.

Platform olarak 3 yardım tırı hazırladıklarını belirten Pat, şunları söyledi:

"Son yardım tırımıza öğrencilerimizin katkısı büyük. Biz, öğrencilerimizden ve ailelerinden istedik ki küçük de olsa katkıda bulunsunlar. Okullarda toplanan yardım malzemelerini tasnif ederken, gıda maddelerinin içerisindeki paketler küçüktü ama içerisinde her şey vardı. Öğrencilerimiz, evlerindeki çay, şeker, mercimek ve nohudu koymuş. Kuru gıda maddesi olarak aklınıza ne geliyorsa hepsinden birer parça bırakmışlar. Bu durum bizleri duygulandırdı. Minik yavrularımızın özveriyle ve dualarıyla bıraktıkları bu paketler, gönderdiğimiz kardeşlerimize hayır ve bereket getirir inşallah."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de Elbistan'da düzenlenen yardım kampanyasına duyarsız kalmayan vatandaşlara öğrencilerin de katılmasının kendilerini duygulandırdığını belirtti.

Çelik, "Elimizden geldiğince o yerlere yardım yapmak isteriz. Biz, dünyada barış isteyen bir milletiz. İnsanlar ölmesin, adil bir paylaşım olsun, demokratik bir yönetim olsun, çocuklar okullarda cıvıl cıvıl eğitim görsün istiyoruz. Belki yapılanlar azdır, belki yetersizdir ama çok mana ifade ettiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım tırı Kilis'e hareket etti.