Adana Özel Burç Okulları’na yönelik bugün polis eşliğinde sekiz kamu kurumu tarafından yapılan baskının polis yönlendirmesiyle yapıldığı ortaya çıktı. Denetlemeler sonrası hazırlanan tutanaklar ise polise teslim edildi. Kurumların Avukatı Ruhi Halaçoğlu, önceki gün Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teröristlerce yapılan baskına atıfta bulunarak, "Devletimizin farklı kurumları iki polisimizi şehit eden teröristleri yakalamaya yönelik mesai harcaması gerekirken, başarılarıyla Adana'nın yüz akı olan okullara baskın yapılması bir Türk vatandaşı olarak bizi derinden üzmüştür." dedi.

Denetimler sonrasında öğretmenlerle birlikte bir açıklama yapan Özel Burç Okulları Avukatı Ruhi Hallaçoğlu, denetim yapan memurların güvenliğini sağlamak için gelen polislerin memurlara baskı yaparak onları yönlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve KOM Şube’nin talebiyle Valiliğin oluruyla 8 ayrı bakanlık il müdürlüğünün temsilcilerinin yaklaşık 200 kişi ile okullara olağan dışı geldiklerini ifade eden Hallaçoğlu, daha önceki ve şimdi yapılan incelemelerde herhangi bir eksiklik tespit edilmediğini dile getirdi.

Burç Okullarının ne kadar başarılı ve mevzuata uyan kurumlar olduğunun tüm kamuoyunca bilindiğini anlatan Avukat Hallaçoğlu, “Bizim de ciddi kuşkumuz ve rahatsızlığımız bundan kaynaklanmaktadır. Şöyle ki; sözde, gelen memurların güvenliğini sağlamak üzere burada bulunduğunu ifade eden polisler, görevli olan memurlara baskı yaparak onları yönlendirmeye çalışmışlardır. Görevli memurlarca hazırlanan denetim sonuçlarını bizzat polisler teslim almışlardır. Gün boyunca tüm süreçleri polisler koordine etmişlerdir. Memurlar valilikte değil emniyette toplanılarak otobüslerle kurumlarımıza sevk edilmişlerdir.” diyerek yaşanan garabeti dile getirdi.

'DAHA DÜN POZANTI'DA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ BASIP POLİSLERİ ŞEHİT EDEN TERÖRİSTLERİ YAKALAMAYA DEĞİL, EĞİTİM KURUMLARINA MESAİ HARCANIYOR'

Avukat Hallaçoğlu, daha dün Pozantı ilçesinde Emniyet Müdürlüğünün basılarak 2 polisin şehit edildiğini hatırlatarak, şöyle dedi: “Adana Valiliği, Adana Emniyeti şehitlerimizin faillerini bulmaya zaman ayırması gerekirken bir takım çevrelerin yönlendirmesiyle başarılı eğitim kurumlarında mesai harcamaları öncelikle bir Türk vatandaşı olarak bizi derinden üzmüştür.”