Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi şehir merkezine çok yakın bir bölgeye bırakılan bomba yüklü araç dün akşam saatlerinde devriye görevi yapan polis aracının geçişi sırasında patlatılmıştı.

Terör örgütünün düzenlediği saldırıda 11 yaşındaki Faris Demircan hayatını kaybetmiş, 18 vatandaş da yaralanmıştı. Saldırı nedeniyle birçok ev ve işyerinin camları kırılırken, patlamaya yakın bölgelerdeki araçlarda da hasar meydana geldi.

Sivillere yönelik son yılların en büyük saldırısı olarak kayda geçen olayda hayatını kaybeden Faris Demircan'ın ailesi Şemdinli şehir merkezindeki evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Aile dostları ile yakınlarıyla oturan Demircan ailesine BDP Hakkâri Milletvekili Esat Canan'ın aralarında bulunduğu bir grup BDP'li taziye ziyaretine geldi.

Başsağlığında bulunmak için gelen BDP'lilere Demircan ailesinin fertleri büyük tepki gösterdi. Demircan ailesi 'Oğlumuzu siz katlettiniz, buradan gidin' diyerek tepki gösterdi. Bazı BDP'liler aile fertlerini sakinleştirmeye çalıştı ve milletvekili Canan'ın eve girmesine izin verilmesini istedi. Demircan ailesi bu talebi de sert sözlerle reddetti. Bunun üzerine BDP heyetinde bulunanlar araçlarına binerek taziye evinden ayrılmak zorunda kaldı.

Bu arada terör örgütü, düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden bir çocuk ile yaralılar için eylem çağrısında bulundu. Örgütün baskısı nedeniyle bazı esnafların işyerini açamadığı öğrenildi.