Ölmeden önce mezarını yaptıran Bursa'nın hayırsever işadamlarından emekli yarbay Hüsnü Züber son yolculuğuna uğurlandı.

Emekli Harita Mühendisi, Yarbay Hüsnü Züber için Ulu Camiinde Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Vali Münir Karaloğlu başta olmak üzere, belediye başkanları, askeri yetkililer, vatandaşlar ve yakınları katıldı. Namazın ardından askerler tarafından omuzlara alınan Hüsnü Züber’in bayrağa sarılı tabutu cenaze arabasına kadar omuzlarda taşındı. Cenaze arabasına konular Züber'in cenazesi protokol ve askeri yetkililerin saygı duruşu arasında toprağa verilmek üzere Hamitler mezarlığına götürüldü.

Emekli yarbay ve dağlama sanatçısı Hüsnü Züber, evinde düşerek bayılmasının ardından hastaneye kaldırılmıştı. Züber tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat etmişti. 10 sene önce Hamitler Kent Mezarlığı’ndan kendisine bir mezar satın alıp yapan Hüsnü Züber, “Sağlığımda mezarımı bile kendim yaptırayım, dostlarım öldükten sonra uğraşmasınlar" şeklide açıklama yapmıştı.

Hüsnü Züber, ayrıca Muradiye Hamamı arkasında bulunan müze şeklinde ki 19 yüzyıldan kalma Osmanlı evini Büyükşehir Belediyesine bağışlamıştı. 1836 yılında devlet misafirhanesi olarak kullanılan bina, daha sonra Rus konsolosluğu olarak kullanıldı. 1877 - 1988 yılları arasında mesken olarak kullanılan ev, Züber tarafından satın alınıp restorasyonun ardından 1992 yılında müze olarak açılmıştı. Tarihi ev 1994 yılında Züber tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlanmıştı.