Online Sabıka Kaydı sorgulamak için haberimizin detayına bakabilirsiniz. GBT nasıl sorgulanır öğrenmek için tıkla.GBT sabıka kaydı sorgulama işlemlerini online olarak yapabilmek artık çok kolay! GBT sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi online olarak yapmak ve GBT sabıka kaydı sorgulama hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı’nın sadece bir gün içerisinde tüm Türkiye genelinde vatandaşlardan aldığı yoğun sabıka kaydı başvurusunun on binler rakamlarına ulaşması nedeni ile dijital platform üzerinde başlatmış olduğu online sabıka kaydı sorgulama hizmeti çok yeni bir hizmet olmasına karşın vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Dijital platformda kamu kurumlarının online hizmetlerini uygulamalarını bir arada ve yüksek güvenlikli bir portal içerisinde sunmakta olan e-devlet sistemi içerisinde vatandaşın hizmetine sunulan bu sabıka kaydı belgesi hizmeti ile birlikte vatandaş, sabıka kaydı belgesini artık internet üzerinden kolayca alabiliyor.
 
İnternet üzerinde yer alan ve vatandaşın internete bağlanabildiği her noktadan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildiği e-Devlet sisteminde bu yıl içerisinde başlatılan online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte artık eskiden son derece uzun sürebilen sıra bekleme çilesi ve yoğun işlem trafiği ile alınabilen sabıka kaydı belgesini son derece pratik biçimde ve sadece birkaç dakika süren işlemler ile alabilme kolaylığını vatandaşlara sunuyor. Vatandaşın iş başvurularından, bankacılık işlemlerine kadar pek çok alanda oldukça önemli boyutta gereksinim duyabildiği başlıca belgelerden birisi olması nedeni ile bir gün içerisinde Adalet Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan ilgili kurumlarına sabıka kaydı belgesi alımı için başvurularda bulunuluyor.
 
E-Devlet sistemi içerisinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın online GBT sorgulama hizmetinden yararlanarak, sabıka kaydı belgesini kolay bir şekilde alabilmek için vatandaşın öncelikli olarak sisteme giriş yapması gerekiyor. Vatandaşın kimlik bilgilerinin koruma altında olması ve kamu hizmetlerinden en güvenli biçimde yararlanabilmesi amacı ile talep edilen yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak girişin yapılması gerekiyor. E-Devlet sistemi ‘sisteme giriş’ penceresinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ yüksek güvenlik giriş yöntemlerinden herhangi birisi kullanılarak sisteme giriş yapılabiliyor.
 
E-Devlet sistemindeki e-hizmetler kategorisi altında yer alan Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından online sabıka kaydı sorgulama işlemlerini sayfa içerisindeki uyarıların dikkatlice okunmasının ve onaylanmasının ardından ‘kurum türü’, ‘kurum adı’ ve ‘belgenin neden verileceği’ bilgilerinin eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor. Böylelikle sabıka kaydı belgesini e-Devlet sisteminden alabilmek mümkün oluyor. İnternette Yargıtay tarafından başlatılan online Yargıtay dosya sorgulama hizmeti ile birlikte bilgi alımının son derece sıkıntılı olduğu Yargıtay’daki dosyanın durumuna ilişkin internet kolaylığında bilgi alabilme imkanı sunuyor.
 
Yargıtay resmi web sayfasındaki online işlemler menüsünden erişim sağlanabilen ‘dosya sorgu’ ekranından gerçekleştirilebilen Yargıtay dosya sorgulama işlemi için kullanılabilecek dört farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemler ise Yargıtay Daire bilgileri ile dosya sorgu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bilgileri ile dosya sorgu, Yerel Mahkeme bilgileri ile dosya sorgu ve Yargıtay İlk Derece bilgileri ile dosya sorgu gibi dört farklı sorgulama seçeneğinden birisi kullanılarak Yargıtay dosya sorgulama yapılabiliyor.