Ziyarette konuşan Şahin, Orgeneral Mendi'nin Malatya'da başarılı bir görev süreci geçirdikten sonra bir üst göreve yükseldiğini dile getirerek, "Paşamızın gidişine üzülüyoruz ama atama gönlüne göre olduğu için seviniyoruz. Allah hayırlı, uğurlu etsin. İlimizdeki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Mendi de önce Elazığ'da, ardından da Malatya'da görev yaptıktan sonra, Ege Ordu Komutanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini belirterek, şöylö konuştu:

"Bu bölgenin bir hassasiyeti var. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli konularından iki tanesiyle ordumuzun sorumluluğu vardır. Bunlardan biri yıllardan beri Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak isteyenlere karşı iç güvenlik harekatı nedeniyle verdiğimiz mücadele, bir diğeri de hudut güvenliğidir. 2. Ordu'nun sorumluluk sahası içinde Türkiye'nin yüzde 26'sı yer almaktadır. Kritik sınırlarımız olan Irak, İran ve Suriye sınırlarımızı savunmak ve korumak sorumluluğu ordumuza aittir. Mehmetçik'ten tutun da en üst kademede görev alan subayı kapsayan personelimiz, el ele, gönül gönüle bu kutsal görevi 7 gün 24 saat esasına dayandırarak, kahramanca, fedakarca, özverili bir biçimde yapıyor. Benden sonra da yine aynı görevleri, aynı arkadaşlarımız gönül birliği içerisinde, vatan ve bayrak sevgisi içerisinde yerine getireceklerdir. Buna gönülden inanıyorum."