Osmaniye il merkezinde bulunan 89 bin 670 konuttan sadece 23 bin 805'i Doğal Afet Sigortaları Kurumu(DASK) tarafından sigortalandığını belirten DASK Uzmanı Şengül Özer, "Osmaniye'nin 1. derece deprem kuşağı bölgesinde olmasına rağmen merkezdeki konutların sadece yüzde 23 DASK'lı olması üzücüdür." dedi.

1., 2. ve 3 derece deprem kuşağında yer almasına rağmen konut sahiplerinin DASK konusunda duyarsız olduğunu ifade eden Özer, "Osmaniye 7 şiddetinin üzerinde deprem üretme riski bulunan iller arasındadır. Konut sahipleri ve vatandaşlar olarak depreme karşı duyarsızlığımız devam etmekte. Osmaniye’de 89 bin 670 konuttan sadece 23 bin 805 konut sahibi DASK yaptırdı. Deprem riskinin büyük olduğu bir şehirde DASK oranının yüzde 100 olması gerekirken oran yüzde 23'lerde kalması düşündürücüdür." ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda büyük depremlerle sarsılan Van, Elazığ, Erzincan depremlerini unutmamamız gerektiğini ifade eden Özer, "Depremde yaşanan acıları ve depremden sonra yaşanan sıkıntıları çok çabuk unutmuşuz gibi geliyor. Yaşadığımız acılardan ders çıkararak evlerimizi , iş yerlerimizi bir an önce sigortalatmaları kendilerinin faydasına olacaktır." diyerek konut sahiplerini DASK konusunda uyarılarda bulundu.