Osmaniye Barosu avukatları Çağ Üniversitesi 1. sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini adliye önünde protesto etti.

Adliye önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Dilem Aksoy, “Sözün bittiği yerdeyiz.” dedi. Toplumda giderek artan kadına ve çocuğa yapılan şiddetin nedenlerinin birçok konuyu birlikte değerlendirmekle ulaşılacak bir sonuç olmadığını belirten Aksoy, "Bu durum insan dediğimiz varlığın aklı, kalbi ve duyguları ile açıklayamayacağımız bir insanlık ayıbıdır. Bu noktaya gelen yada getirilen bu insanlık ayıbı için artık ivedi ve daha radikal önlemler alma zamanı geldi de geçiyor." diye konuştu.

6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenmek mümkün diyen, kadınların hamile olarak sokağa çıkmalarını edepsizlik sayan, kızlı erkekli okumayı tahrik edici bulan, kadın erkek eşitliğini reddeden zihniyetten uzaklaşılmadıkça bu cinayetlerin devam edeceğini aktalar Dilem Aksoy, “Cenneti anaların ayağı altına seren dinimizi yanlış yorumlamak sureti ile siyasete alet eden, kadını eve kapatan, eğitim ve gelişimini engelleyen bu zihniyetten bir an önce uzaklaşılması gerekir.” dedi.

Aksoy, "Kadını eve kapatarak erkeği namuslu hale getiremezsiniz ki bunun asla bir çözüm olmadığı kadının şiddet gördüğü yerlerin başında ne yazık ki en güvenli olması gereken yer olan evinin gelmesidir. Bu noktada yasaların tek başına yeterli olacağına inanmak ve bunu savunmak toplumsal gerçeklikten uzaklaşmaktan başka bir şey değildir. Hepsinden daha önemlisi bahsettiğimiz zihniyetten vazgeçilerek kendisini yetkin zanneden kişilerce kadın üzerinden yapılan tartışmalardan ve kadın üzerinden yapılan siyasetten artık vazgeçilmelidir." ifadelerini kullandı.

Cinayeti içleyen katillerin biran evvel yargı önünde an ağır cezayı almalarını ve Özgecan'ın ailesi yanında davaya müdahil olmak istediklerin belirten Aksoy, 8 Mart dünya kadınlar günü nedeni ile düzenleyecekleri 'Kadının Demokrasi Yürüyüşü' etkinliğini Özgecan'a ithaf edeceklerini belirtti.

Baronun açıklamasına Umut Yıldızları Gençlik Derneği Semiha Tıraş, Türk Anneler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Birgül Keskiner, Osmaniye Kadın Platformu Derneği Başkanı Ebru Aksoy, MHP Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel, Anadolu Partisi Osmaniye Merkez İlçe Neslihan Okur da destek verdi.