Ankara OSTİM ve İvedik organize sanayi bölgelerinde 3 Şubat 2011'de 20 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin de yaralandığı patlamalarla ilgili 19 kişinin yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme karar için duruşmayı erteledi.

Ankara 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya bazı sanıklar, sanık avukatları, müştekiler ve müşteki avukatları katıldı. 2 sanık avukatı ise mazeret sunarak duruşmaya katılmadı.

Söz alan müşteki avukatı Murat Kemal Gündüz, kamusal sorumluların da yargılanmasını istedi. Müşteki avukatları ayrıca Türkiye’de yaşanan iş cinayetlerine ilişkin hazırlanan almanağı mahkeme heyetine sundu. Sanık avukatlarından bir kısmı ise mazeret sunan avukatların taleplerinin kabul edilmemesini ve kararın açıklanmasını istedi.

Patlama sırasından kardeşini kaybeden müştekilerden biri mahkemenin vereceği karar ile başkasının da bu acıları yaşamasına engel olunacağını söyledi. Yine patlamada kızını kaybeden bir anne ise “Kızıma hasret kaldım. Daha şokunu atlatamadım.” dedi. Olay sırasında eşini kaybeden bir kadın ise şunları söyledi: “Buranın adaletine güveniyoruz. Bize yardımcı olun. Gerçek suçlular kimse onların sorumluluğunun ortaya çıkmasını istiyoruz. Kendinizi bizim yerimize koyun. Bizim acılarımızı bir nebze olsun anlamaya çalışın ama anlayamazsınız. Doğmamış çocuğumun babası gitti. Kim verecek bunun hesabını.”

Olay sırasında babasını kaybeden bir müşteki ise “Ağır cezaya vermezseniz birçok evlat anne ve babasını kaybetmeye devam edecek.” ifadesini kullandı.

Savunmasının eksik kalmaması için avukatların mazeretlerinin kabul edilmesini isteyen Savcı, mütalaasını aynen tekrar ettiğini söyledi. Sanık avukatlarının 2’sinin mazeretini kabul eden Mahkeme, kararın açıklanması için kesin süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.