Muş’un şehirler arası otobüs firma sahipleri, otobüslere yönelik yapılan taşlı saldırılara tepki gösterdi. Firma yetkilileri, sağduyu çağrısında bulunarak hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

Dün akşam saatlerinde Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir karayolunda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taşlı saldırıya uğrayan otobüsler, Muş Şehirlerarası Terminal'e geldi. Saldırı sonucu camları kırılan ve maddi hasarın meydana geldiği otobüs firma sahipleri, hekesi sağduyulu davranmaya davet etti.

Muş Şehirlerarası Terminal'de bir araya gelen firma yetkilileri, 15 aracın hasar gördüğünü belirterek, şoför ve yolcuların can güvenliğinin tehlikede olduğunu dile getindi. Muş’un ve Van’ın fark etmediğini belirten firma sahiplerinden Mazhar Özkan, “Bizlerin can güvenliği yok. Van, Muş fark etmez. Araçlarımız gidemiyor. Yollara çıkamıyoruz. Arabaları hep taşlamışlar, yolcuların can güvenliği yok, bunlara önlem alamıyorlar.” diye tepki gösterdi.

Batı illerine otobüslerini göndermede endişeli olduklarını ifade eden Özkan, sözlerine şöyle devam etti: “Batıya gidemiyoruz. Batı kimsenin babasının yeri değil, hepimizin yeridir. Bu ülke hepimizin yeridir. Hep beraber savaştık, hep beraber bu ülkeyi kurtardık. Bu insanlar nedir. Biz burada hiç kimseye zulüm etmiyoruz. Batıdaki insanlar kardeşlerimizdir, bizler de onların kardeşiyiz. Irkçılık yapmak güzel bir şey değil. O zaman Kürtler de mi ırkçılık yapsın, olmaz. Türk, Kürt kardeştir. Böyle insanlara ırkçılık yapmak hoş bir şey değil. Kimsenin babasının yeri değil. İstanbul da bizimdir, Muş da onlarındır, hepimiz biriz, ırkçılık hoş bir şey değil. İki tane çapulcu çıkmış yollara, araçların camlarını kırıyor. Araçların camlarını kırmak bir marifet midir yani. İnsanları öldürmek güzel bir şey değil. Bu ülkeye huzur lazım. Huzur istiyoruz biz. Bu siyasetçiler her biri bir tarafa çekiyor bunu, eziyetini de biz çekiyoruz. Şu anda araçlarımız yola çıkamıyor. Kaptanlarımızın, yolcularımızın can güvenliği yok. Şu anda Van araçları da dahil 15 araç zarar görmüş. Bir kaptanımız Kayseri’de, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, yoğun bakımda. Çanakkale’de bizler beraber savaştık, bu ülkeyi beraber kurtardık. Kürt, Türk hepsi kardeştir.”

"GAZ BOMBALARINI SALDIRANLARA DEĞİL SALDIRIYA UĞRAYANLARA ATTILAR"

Saldırıya uğrayan otobüs şoförlerinden Selami Karagüzel ise saldırı esnasında yaşadıklarını ifade ederek, “Bursa’dan Muş’a seyahat ederken Kayseri çevre yolunda sivil araç önümü keserek yanıma bir ekip verdi. Bizi güvenli bölgeye götüreceklerini söylediler. Orada bulunan vatandaşlar 10 tane aracımıza ve araçlarda bulunan insanlara zarar verip hakaret ettiler. Hiçbir güvenliğimiz yoktu. Biz ekiplerin yanına gittiğimizde orada 4 tane polis memuru arkadaş yalnız vardı. Binlerce kişi içerisinde rezillik çektik. Hiçbir şekilde can güvenliğimiz yoktu. Araçları ters şeritlerden çıkarmaya çalıştık. Araçta bulunan bayan ve çocuklar yaralandı. Gaz bombalarını bize müdahale eden insanların üzerlerine atmaları gerekirken bizlerin üzerlerine attılar, mağduriyet yaşadık.” şeklinde konuştu.