Bursalı kadınlar, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Ulu Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşen yaklaşık 100 kadın, öğle namazının ardından Ulu Camii’nde bir araya geldi. Erkeklerin de destek verdiği kadınlar, hep birlikte saf tutarak, Özgecan Aslan için gıyabi cenaze namazı eda etti. Tekerlekli sandalyeli, engelli kadınların da saf tuttuğu cenaze namazının ardından Özgecan için dua edildi.

'TEDİRGİNİZ, AİLELER ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERMEYECEK'

Kadınlardan Fatma Çiftçi, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Şu anda biz kadınlar, gece geç vakit taksiye bindiysek taksiciden, bir minibüsün son yolcusuysak minibüs şoföründen, tenha bir yolda bir adamla karşılaştıysak o adamdan, arkamızdan gelen ayak sesinden tedirgin oluyoruz. Yani bu son Özgecen olayı da artık ailelerin çocuklarını okumak için okullara göndermesine mani olacaktır. Yani diri diri toprağa gömecek kadınlar. Siz zannediyor musunuz ki cahiliye Arapları, kız çocuklarından nefret ettikleri için kızlarını diri diri gömüyorlardı, hayır. Kendilerine iffetsizlik bulaşacağı endişesiyle kızlarını gömüyorlardı."

Erkeklerden yardım isteyen Çitfçi, şöyle devam etti: "Ben gerçekten çok içten gelerek erkek kardeşlerimden bu mücadeleyi sadece kız kardeşlerine bırakmamalarını, bize yardımcı olmalarını istiyorum. Kadın hakkı diyen her kadını feministlikle suçlayıp bir kenara atarak bizi etkisiz hale getiriyorlar. Oysa erkek zihniyetini inşa eden söylemlerle başlasalar, kadına yönelik cinsel söylemlere engel olsalar belki de yeni bir erkek zihni inşa olur ve biz bu saldırılardan kurtuluruz. Çok üzgünüz, gerçekten çok üzgünüz. Allah hepimizin evladını, kendi bedenimizi de bu tür saldırılardan korusun."

'CEZALAR DAHA CAYDIRICI OLSUN'

Engelli kadın Canan Elmastaş ise "Ben yıllar önce tacize uğrayan bir engelli kadın olarak, kadınların daha fazla bu tür işkencelere maruz kalmasını istemiyorum. Bir Özgecan daha kaybetmek istemiyoruz. Lütfen hem hükümetimiz hem de toplum biraz daha duyarlı olsun. Cezalar biraz daha caydırıcı olursa bu suç oranları biraz daha düşecektir." ifadelerini kullandı.