AK Parti İstanbul Kadın Kolları, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesini kınamak için İstanbul’un 39 ilçesinde imza kampanyası başlattı. Talihsiz kızı katleden kişiye lanet eden vatandaşlar, idam cezasının geri gelmesi konusunun tartışılabileceğini ifade etti.

İstanbul’un her ilçesinde kurulan stantlarda Özgecan için taziye defterleri açıldı. Genç kızın ölümü sebebiyle üzüntülerini taziye defterine aktaran vatandaşlar, defteri imzaladı. ‘Özgecan’a yapılan bize yapılmıştır’ yazılı döviz açan gruba vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar cinayete tepki gösterdi. Canavar hissiyle cinayetin işlendiğini belirten vatandaşlar, bu tip insanların toplum içerisinde yer almaması gerektiğini aktardı.

‘ESKİDEN RAHAT YÜRÜYEBİLİYORDUK. AMA ŞİMDİ…’

Zanlının idam edilmesi gerektiğini ifade eden 68 yaşındaki Nusret Adıgüzel, “Eskiden Aksaray’dan Şişli’ye, Laleli’ye kadar rahat rahat yürüyebiliyorduk. Şimdi eşin ve çocuklarınla birlikte sıkıysa geceleyin yolda yürü! Hele mini etek giyse… Çarşaflı da olsa fark etmiyor. Herif takıldı mı sülük gibi yapışıyor.” diye konuştu.

‘ERKEKLİĞİMDEN UTANIYORUM!’

Etrafın sapık kaynadığını öne süren Cengiz Metin, “Ceza konusunu halletmeleri lazım. İnsanlığımdan, erkekliğimden utanıyorum. Mesele idam değil. Erkekleri nasıl yetiştirmemiz lazım bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Özgecan hepimizin kardeşi.” diyen AKP Fatih Kadın Kolları Başkanı Büşra Uncu Özten, “Bunu kadın olarak kabul edemiyorum. Şu an siyaset dışı çalışma yapıyoruz ve imza topluyoruz.” şeklinde konuştu.