Türkiye'nin ayağa kalkarak tepki gösterdiği cinayetin kurbanı Özgecan Aslan'ın ailesinin yaşadığı Mersin’in merkez Akdeniz ilçesindeki ailesinin yaşadığı ev, taziye ziyareti için gelenlerle dolup taşıyor.

Aile ziyaretçilerini evlerinin almaması nedeniyle sokağa kurulan çadırlarda ağırlıyor. Mersin'deki okullarda okuyan öğrenciler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de aileyi ziyaret ederek taziyelerini sundu. Cumhuriyet alanında toplanan bir grup Mersin İdmanyurdu taraftarı da yürüyüş yaparak cinayeti protesto etti. Taraftarlar "şiddete son, idam şart" pankartları açarak taziye çadırına kadar yürüdü.

Mersin Cemevi yönetimi de baba Mehmet Aslan ile anne Songül Aslan'ı ziyaret ederek getirdikleri taziye yemeğini ikram etti.

Baba Mehmet Aslan burada yaptığı kısa konuşmada, ayrışma kin ve nefret söylemlerini reddettiğini söyledi. "Bizim işimiz aşk" diyen acılı baba, "Bunlara karşılık vermek yerine sevgi ve hoşgörü ile kucaklarsak dikenler güle dönüşür. Karşılılık vermemek gerekir. Sevgi ile hoşgörü ile saygı ile yaklaşmak en güzeli." ifadesini kullandı.

Bu olayın sebeb-i hikmetini sadece Allah'ın bildiğini belirten Baba Aslan şunları söyledi: "Tecelligahını o şekilde tezahür ettirdi. Tecelli ettirdi. Gayri gerisini herkes kendi nefsine söylesin."