Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ziyaret ettiği Mersin'de öldürülen Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, kızının başına gelen bu olayın Türkiye ve dünyada barışın tesisi için vesile olabileceğini söyledi.

BBP lideri Destici, Mersin'inde hunharca bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan'ın merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde oturan babası Mehmet Aslan ile annesi Songül Aslan'ı evlerinde ziyaret etti. Destici, aileye taziyelerini sundu.

ACILI BABADAN DERS GİBİ KONUŞMA

Çocuğunun başına böyle bir şeyin gelmiş olmasının kendisini hiçbir şekilde kıymetli kılmadığını ifade eden Aslan "Ben günahkarların günahkarıyım. Acizlerin aciziyim, fakirlerin fakiriyim. Benim kalbimi söksünler, bedenimi de çöplüğe atsınlar. Bu hiçbir anlam ifade etmez. Ama Allah'ın sözünün üstünde söz yoktur." diye konuştu.

Ali İmran suresinin 103. Ayetini, Maun suresini ve Asr süresini hatırlatan Aslan, "Bu anlamda aklım bu hikmetin karşısında çaresiz. Olay artık bizden çıktı. Bütün insanlığın meselesi haline geldi. Bu bir kurtuluş vesilesi, güzelliklerin, mutluluğun, güvenliğin, barışın tüm Türkiye'de ve tüm dünyada tesis edilebilmesi için bir vesile olabilir. Anadolumuzun memleketimizin her karışı kefensiz yatan şehitlerle, aslan parçaları ile dolu. Vatan evlatları ile dolu. Benim yavrum onlardan çok üstünde değil. Ama takdiri ilahi bu şekilde tecelli etti. Bunun için bir şey söyleyemeyeceğim. Anadolu, Nuh'un Gemisi gibidir. Bu geminin kapısı açılmıştır. Bu gemiye bu vesile ile içinde sevgi taşıyan, hoşgörü taşıyan, güzellik taşıyan herkes alınacak; direnenler geride kalacak. O direnenlerin başına da benim meleğimin başına gelenler gelebilir. Sadece melekleri yasalarla korumak mümkün değil. Yasaların, vicdanların içinde çalışıyor olması gerekiyor. Vicdanların içinde bir şeyler çalışmıyorsa hiç bir yasa kar etmez." diye konuştu.

Özgecan'ın şehit olduğunu ifade eden Destici ise "Özgecan masum, savunmasız ve imanlı bir ailenin evladı, imanlı bir kızımızdı" ifadelerini kullandı. Şehitliğin bu dünyada kazanılabilecek mertebe olduğunu olduğunu hatırlatan BBP lideri Destici, "O bu zaferi kazanarak, ama sizleri, bizleri üzerek gitti. Ama o büyük bir zafer kazandı. Büyük bir acı ile büyük bir zafer kazandı. Biz inanıyoruz ki öbür dünyasında ebedi hayatını kazandı. Ama hepimiz arzu ederdik ki yaşasın, aramızda olsun. Ve sizler onun okulu bitirdiğini görün. Evlendiğini görün, çoluğunu çocuğunu görün. Ama takdiri ilahi böyle imiş. İnşallah Türkiye'nin bu duyarlılığı ile bu son olsun" diye konuştu.

Ülke insanının bunu hak etmediğini vurgulayan Destici, şöyle devam etti: "Türkiye'de hemen hemen her gün bu kadar vahşice olmasa da buna benzer hadiseler, kadınlara yönelik şiddet tecavüzler yaşandı. İnşallah bu bir hayra da vesile olur. Bu tür tedbirlerin alınması adına bir başlangıç olur. İnşallah birileri için ibret olur ders olur. Tabi vicdanların terbiye edilmesi, vicdanların harekete geçilmesi, ahlaklı bir toplum, imanlı bir toplum, insan haklarına, kadın haklarına, birey haklarına saygılı bir toplum ama öbür taraftan da işlenen suçların da mutlaka yine toplumda hem düzenin hem adaletin tesis edilmesi anlamında hak ettiği cezanın da mutlaka verilmesi lazım. Dolayısıyla da kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürenlere mutlaka hak ettikleri ceza verilmelidir. Bunun karşılığı idamdır. Biz bunu başından beri söylüyoruz"

ÇOCUĞUM ÜZERİNDEN İDAM ÇIKSIN İSTEMEM

Destici'nin idam sözünü söylemesinin üzerine araya giren acılı baba Mehmet Aslan, "Ben daha önce de belirtmiş olduğum gibi bu olayın çocuğumun üzerinden tecelli etmiş olduğundan dolayı, çocuğumun üzerinden herhangi bir idam çıksın... Ben onlarla ilgilenmiyorum. Ben onlara karışmıyorum" cevabını verdi.

Aslan sözlerini şöyle tamamladı: "Allah'ın lütfu, ihsanı olmadan bu geminin başına hiç kimse geçemez. Takdir edilmiş olan kaptan ve gerekli görevliler en güzelini, en iyisini layıkı veçhi ile yerine getireceklerinden şüphem yoktur."

Ziyaretinin sonunda Kur'an-ı Kerim okuyan Destici, Özgecan için dua etti.