Gazeteciler Cemiyeti tarafından 19-23 Ekim 2015 tarihleri arasında Ankara’da 'Özgürlük İçin Basın, Söz Gençlerde' projesi gerçekleştirilecek. Erasmus+ Gençler ve Politika Yapıcıları Arasında Diyalog Programı kapsamındaki söz konusu projede; Türkiye’nin dört bir yanından katılacak olan 18-30 yaş arası 40 genç, politika yapıcılarla (akademisyen, gazeteci, sivil toplum temsilcileri, politikacılar) buluşturularak ifade ve basın özgürlüğü, sosyal medya ve açık veri ve veri gazeteciliği konularının tartışılması hedefleniyor.

Yarın saat 10.00'da Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in ve sonrasında gazeteci Seva Erten’in konuşmasıyla başlayacak olan proje, gazeteci Pınar Dağ'ın veri gazeteciliği atölyesi ile devam edecek. Ardından saat 17.00 itibariyle Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya'nın konuşmasıyla ilk gün tamamlanacak.

İkinci günü saat 10.00’da gazeteci Muharrem Sarıkaya ifade ve basın özgürlüğü konusu tartışmaya açacak. Gün boyu veri gazeteciliği atölyesine devam edilecek. Saat 17.00’de avukat Tuncay Alemdaroğlu bilgi edinmenin yasal gerekçesi hakkında gençlere bilgi verecek.

21 Ekim saat 10. 00'da Doğruluk Payı editörü Bengi Cengiz atölye çalışmalarını başlatacak, saat 12.00’da ise Doç. Dr. Tuğba Asrak Hasdemir insan hakları konusuna giriş yapacak. Öğleden sonra saat 14:00 itibariyle milletvekili Mustafa Balbay basın özgürlüğü, saat 15.00’da Prof. Dr. Korkmaz Alemdar meslek etiği, saat 16.30’da ise gazeteci Faruk Bildirici basında etik konusunu tartışmaya açacaklar.

22 Ekim günü 11.45’te gazeteci Taylan Erten ve 14.00’da ise sendikacı Yaşar Seyman özgür basın konusunda sunum yapacak. Aynı günün akşamı saat 18.45’te Persona Non-Grata belgeselinin yönetmeni, gazeteci Tuluhan Tekelioğlu gençlerle birlikte belgeseli izleyerek, işsiz gazeteciler konusunda gençlere bilgi verecek.

Projenin son günü, 23 Ekim tarihinde ise saat 10.00 itibariyle milletvekili Aylin Nazlıaka basın özgürlüğü ve insan hakları konusunu işleyecek. Program gazeteci Taner Dedeoğlu’nun röportaj teknikleri atölyesiyle devam edecek, ardından İş ve Meslek Danışmanı Hüseyin Aktürk’ün anlatacağı sosyal medya ve kariyer planlama konuları ile oturumlar son bulacak.

Proje kapanışını gazeteci Yusuf Kanlı ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin yapacak, ardından gençlere sertifikaları verilecek.