CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 7 Haziran seçimlerinin, ülkeyi demokrasiyle yönetilme ya da tek adama bağlı totaliter bir rejim olma noktasında kader seçimi olacağını söyledi.

Ahmet Öztürk, parti binasında yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın, kendi hırsızlık ve yolsuzluklarını örtbas etmek için Meclis'te çoğunluk gücüyle çıkardığı antidemokratik yasalarla ülkeyi polis devletine dönüştürdüğünü söyledi. Partilerinin 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylarını ön seçimler belirleyecek olmasının partilerine dinamiklik kazandırdığını belirten Öztürk, parti kenetlenmesine bağlı seçimden çok iyi sonuç elde edeceklerine yürekten inandığını kaydetti. Siyasi iktidarın, adım adım ülkeyi karanlığa sürüklediğini ve bu karanlıktan çıkış için 7 Haziran'ın demokratik cumhuriyeti koruma adına son şansı olduğunun altını çizen Öztürk, bu şans iyi değerlendirilmediği takdirdi 8 Haziran'da rejimin isminin 'merhaba polis devleti' yadan 'merhaba tek adam diktası' ya da 'merhaba parti devleti' olacağını kaydetti. Cumhuriyet tarihi süresince özgür basının en fazla karartıldığı dönemin AKP iktidarı dönemi olduğunun altını çizen Öztürk, 'anayasayı tanımıyorum' diyen bir bakan döneminde hiç kimsenin mal ve can güvenliğinin olamayacağını vurguladı.

İç güvenlik paketinin yasalaşması halinde ülkeyi karanlık günlerin beklediğini belirten Öztürk, "İktidar, çıkardığı antidemokratik yasalarla ülkemizin dünyadaki itibar ve kredisini yerle bir etti. İktidar, hatalarını örtbas etmek için kendilerini her gün alkışlayan medya gücüyle sürekli yalan üretiyor. Yanlışlıklarını yalanla örtbas edeceklerine inanıyor. Yalanları gün yüzüne çıktıkça yüzleri de kızarmıyor. Gerçeklerde uzun süreli saklanamaz. Güneş balçıkla sıvanamaz. Zaten sıvanmıyor da. Onun için yalanla saltanat kurmak isteyenlerin saltanatlarının çok sürede yıkılacağını hep birlikte göreceğiz. AKP iktidarı ömrünü tamamlamıştır. Bunu 7 Haziran'da hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.