Pak Taşıma İşleri Sendikası, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Kaynak Holding’e yaptığı baskının hukuksuz olduğunu açıkladı. Aramaya tepki gösteren sendika, bu tür operasyon ve aramaların algı oluşturma amaçlı olduğuna dikkat çekildi.

İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı doğrultusunda Kaynak Holding’e gelen mali polisin şirkette başlattığı arama üzerine yapılan açıklamada, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilendi. Pak Taşıma İşleri Sendikası Başkanı Davut Suşehrili tarafından yapılan açıklamada, bu tür aramalarla somut delil olmamasına rağmen psikolojik baskı ve algı oluşturulmaya çalışıldığı dile getirildi

Açıklamada, ülkede akan kanın durdurulmasının ve ekonomik istikrarın sağlanılmasının kendilerinin de arzusu olduğu belirtildi. “ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının tanımladığı 15. İş kolu çalışanları olarak çalıştığımız işyerlerimize siyasal iktidarın hukuksuz uygulamaları üyelerimizi rahatsız etmektedir.” denildi.

Bu tür baskın ve algı amaçlı denetimlerin çalışanların verimliliğini olumsuz etkilediğinin belirtildiği açıklamada “Somut dedil olmamasına rağmen psikolojik ve algı operasyonu ile emekçilerimizin çalıştığı kurumlar kamuoyu nezdinde yıpratılarak üyelerimiz huzurlu ve verimli çalışma ortamından uzaklaştırılmaktadır. Asılsız ihbarlarla basın yayın organlarından çıkan yalan haberlerle oluşturulan algı operasyonlarıyla üyelerimizin çalıştığı iş yerlerine polis gücüyle baskınlar yapılmaya devam ediliyor.” denildi. Açıklamada bu tür operasyonlarla gerek Anayasa ve gerekse diğer kanunlarda düzenlenen pek çok suç işlendiği ve hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğine dikkat çekildi.